Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Hurtownia sprzętu komputerowego (https://forum.cdrinfo.pl/f5/hurtownia-sprzetu-komputerowego-61892/)

janekc 03.02.2006 21:29

Hurtownia sprzętu komputerowego

Witam, mam kilka pytań, chciałbym założyć hurtownie sprzętu komputerowego.
Chciałbym "kupować" sprzęt bezpośrenio u producentów, aby uniknąć kosztów pośredników.

Czy ktoś mógłby mi udzielić kilku informacji między innymi na temat:
w jaki sposób można dotrzeć do producentów sprzętu komputerowego, gdzie ich można znaleźć, jak zamawiać towar. Może ktoś wie gdzie zaopatrują się i w jaki sposób sprowadzają towar duże hurtownie sprzętu komputerowego.
(np. Action, Megabajt, Komputronik).
Może ktoś prowadzi taką hurtownie i mógłby podzielić się takimi informacjami i innymi cennymi (na co zwrócić uwage, czego unikać) dla osoby która ma zamiar zacząć rozkręcać własny interes.

...będę wdzięczny za wszelkie informacje i sugestie na w/w temat.

Pozdrawiam

Janek

IceManSpy 03.02.2006 21:30

Moze po googlowac i wpisac producent np procesorow?

TolBoy 04.02.2006 20:59

Masz 100tys baksów na kaucje ? i jeszcze na bilet do Tajwanu we dwie strony ??? jeśli tak to i tak masz marne szanse. Wszystkie firmy mają juz przedstawicieli na polske. Zmien pomysł.

pawelblu 04.02.2006 22:03

IMO jezeli zadajesz takie pytanie to oznacza ... patrz ostatnie zdanie post wyzej.

To sie zaczyna troche od drugiej strony. Najpierw masz kontakt, jakies znajomosci, konkretne plany, baze potencjalnych klientow a potem kombinujesz. Jak zaczynasz od kombinowania, nie majac konkretow, to zginiesz na rynku. Konkurencja Cie tak zadepcze ze nawet na ZUS Ci nie starczy.

Oczywiscie nie mowie o najbardziej prozaicznym warunku, czyli olbrzymim wkladzie finansowym, nastawionym z poczatku na pewne straty.

Ormianin 04.02.2006 22:08

Cytat:

Napisany przez janekc
Witam, mam kilka pytań, chciałbym założyć hurtownie sprzętu komputerowego.
Chciałbym "kupować" sprzęt bezpośrenio u producentów, aby uniknąć kosztów pośredników.

[...]
...będę wdzięczny za wszelkie informacje i sugestie na w/w temat.

Pozdrawiam

Janek

Wydaje mi sie ze lepiej zalozyc warzywniak, on naprawde moze przyniesc jakis dochod, a do tego towar naprawde moze kupowac bezposrednio od producentow :)

ed hunter 04.02.2006 22:15

ja marzę o zezwoleniu na obwoźny handel tanimi winami - festyny, jarmarki, odpusty, wioski na wschodzie kraju - jedzie się za listonoszem z rentami :> :P

Eliasz 04.02.2006 22:49

Cytat:

Napisany przez Ormianin
[...] a do tego towar naprawde moze kupowac bezposrednio od producentow :)

heheh, można nawet producentem być :D

A tak serio, to jeśli masz wystarczjąco pieniędzy żeby kupić za jednym razem np. kilka (naście\dziesiąt) tysięcy np. procesorów to wejdź na intel.com i szukaj do nich telefonu ;) może coś u nich kupisz

ale to narazie miałbyś tylko procesory, a gdzie reszta sprzętu?? masz tyle kasy żeby dalej inwestować?? nie licz na to że kupisz w fabryce (i to po dobrej ceie) np. 100 procesorów

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:43.