Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   płyty sa nagrywane z rozszezeniem cda (https://forum.cdrinfo.pl/f2/plyty-sa-nagrywane-rozszezeniem-cda-61934/)

pantera 04.02.2006 21:25

płyty sa nagrywane z rozszezeniem cda

Witma posiadam nagrywarkę CED-8120B firmware 1.03 wypalam w niero 6.6.0.18 niestety wypalanie sie konczy tym ze na CD-R i DE-RW jest plik 1 kilo o z nazwa track1.cda niestety kazda zmiana ustawien DAO i TAO konczy sie tym samym, tryb ustawiony mam DMA.
Prosze o pomoc co sie dzieje co jest nie tak czy poprostu juz padła nagrywarka czy jest laser juz brudny.

ed hunter 04.02.2006 21:34

płyt audio nie kopiuje się metodą przeciągnij/upuść lub kopiuj/wklej :taktak:

trzeba zaznaczyć kopię całej płyty...

trochę mało info dałeś....może jakieś zabezpieczenie???

pantera 04.02.2006 21:45

ja nie nagrywam płyty audio z mp3 ani nie kopiuje audio na audio, o to chodzi ze ja chce nagrac czy to mp3 czy róznego rodzaju pliki zdjecia czy film i konczy sie to zapisem jako płyta audio track1.cda chociarz nagrywarka cały czas wypakla i pokazuje co wypala i proces nagrywania jest proporcionalny do predkosci jaka sie wybierzwe, wszystko wydaje sie dobrze, a efekt koncowy zawsze jest ten sam czyli .cda.

esem 05.02.2006 17:37

Cytat:

Napisany przez pantera
ja nie nagrywam płyty audio z mp3 ani nie kopiuje audio na audio, o to chodzi ze ja chce nagrac czy to mp3 czy róznego rodzaju pliki zdjecia czy film i konczy sie to zapisem jako płyta audio track1.cda chociarz nagrywarka cały czas wypakla i pokazuje co wypala i proces nagrywania jest proporcionalny do predkosci jaka sie wybierzwe, wszystko wydaje sie dobrze, a efekt koncowy zawsze jest ten sam czyli .cda.

Jak to czytam - to wszystko mi opada...
Mam nieodparte wrażenie, że nie umiesz posługiwać się NERO ???

yahol 05.02.2006 22:55

Cytat:

Napisany przez esem
Jak to czytam - to wszystko mi opada...
Mam nieodparte wrażenie, że nie umiesz posługiwać się NERO ???

Eche :)
Ja mam pewnosc!
Dodatkowo mam przekonanie, ze spodziewasz sie czegos innego, a otrzymujesz normalna plyte AUDIO a nie jak sie spodziewasz MIXED MODE czyli AUDIO z TEXTEM :)
Czyli z polskiego na nasze - wpisane tytuly piosenek przy utworze :)

pantera 11.02.2006 15:40

ludzie ja nie chce nagrywac zadnego audio, przeczytajcie mój drugio post ja chce nagrac jakie kolwiek dane, a obsługiwac sie nero potrafie nagrywałem juz na AmigaOs na MaakeCd i pod MacOS X na innych nagrywarkach, na tej nagrywarce nie wiem co sie dzieje i dlatego zamiesciłem post na CDrinfo, i oczekuje konkretnej odpowiedzi a nie ze komus niedobrze sie robi - bo mi sie niedobrze robi jak ktos odpowiada i cwaniaka rznie. Na innycg płytach cjak cos nagram Ma poziomie 1 czy 2 i czy to DAO TAO niekiedy na pyłycie nic nie ma i po wypaleniu nagrywarka bądz inny czytnik niewidzi płyty, moim zdaiem to jest juz wina wypalarki bo chyba jest juz walnieta.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:08.