![]() |
ogladanie dvd przez siec.emulaor????
mam takie pytanko:
na jednym kompie jest dvd, na drugim nie. Chcialbym moc ogladac na tym drugim kmpie filmy dvd. najprosciejjest skopiwac i zapodac z folderu, ale wolalbym zeby odbywalo sie to bez kopiowania. Probowalem udostepniac, mapowac jako dysk, szukalem emulatorw i jak na razie lipa. Mam na to jeszcze dwa pomysly: 1. Mapowac naped dvd tak ay byl widoczny jako naped dvd, ale czym to zrobic??? jest jakis program. 2. Udostepnic, mapowac jako dysk i emulowac DVD z katalog bezposrednio. ale jak na razie nie znalazlem emulatora ktory by cos takiego potrafil. Wszystkie emuluja napedy i mozna se wczytywac iso, ale ja chce zeby mi "folder widzial jako dvd". Powiedzmy program w stylu 0cd, fakecd tylko do dvd ma ktos jakies sugestie?? pozdrawiam |
A nie działa po prostu udostępnienie napędu w sieci? U mnie taki 'myk' działał.
PS. Ewentualnie kup za parę złotych jaki¶ napęd DVD ;) |
no wlasnie gdyby tak sie dalo to bym nie pisal o tym :)
a na jakim systemie takie cos dzialalo???? w ktorym miejscu ta opcja byla??? a jesli chodzi o zakup to raczej odpada pozdrawiam |
Cytat:
|
a jaki masz system????gdzie sie to ustawia????
pozdrawiam |
mich123 - klikasz prawym na napęd, który chcesz udostępnić, wbierasz 'Udostępnianie i zabezpieczenia', zaznaczasz 'Udostępnij ten folder' i zmień w 'Uprawnieniach' niżej na pełny dostęp - może to pomoże.
PS. Tak jest w XP i działa :piwo: |
mam w2000 i to nie działa, gdyby działało nie zawracałbym głowy :)
Ogólnie to po sieci filmy dvd mi chodz± jak s± zgrane na dysk. Z DVD w ogóle ani jak próbuje bezposrednio z udostepnionego, ani tez jak podmontuje jako dysk. Jest jakis emulator coby "zamieniał" folder na napedDVD???? pozdrawiam |
a jakiego uzywasz playera? w PowerDVD jest opcja 'Otworz plik DVD z dysku stalego' - rpobowales jej uzyc?
|
wlasnie przed chwila wpadlem na to zeby uzyc innego playera :)
Zawsze uzywalem InterVideo WinDVD i faktycznie jak zapodalem power dvd to dziala i z mapowaniem i bez dzieki za pomoc pozdrawiam ps. windvd jak ma np. (z sieciowego) f:\film\i tu audio_ts i video_ts to pojdzie a jak ma f:\i tu audio_ts i video_ts to nie pojdzie, i z dysku i z napedu. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:53. |