![]() |
no tak jak ustalilismy:D
http://img169.imageshack.us/img169/8...2163og2.th.jpg a tym teraz laduje http://img165.imageshack.us/img165/7...2165xb4.th.jpg stary bediz eczekal na podmiane na silne mrozy:D edit a tu wyladowal wylacznik o dradyjka http://img168.imageshack.us/img168/1...2162ak4.th.jpg |
Cytat:
jak znalazłeś przyczynę rozładowywania akumulatora, to wstaw ten stary i go dobij przez zimę a nowy na przyszły rok. |
Tak i juz po bolu. Jako ze najpierw musialem rozladowac kondensator - potem naladowac i jeszcze tam pare takich zwiazanych z CA troche to trwalo.
No i musze wam jedno powiedziec: W momencie gdy juz wyjalem akumulator, postanowilem podlaczyc wzmacniacz antenowy do mojego nakamichi. Nie uwiezycie to on kradl mi ten prad. Radyjko bylo strasznie gorace jak wyjalem - 4h po wylaczeniu( caly czas bralo :sciana:prad i to jak widac nie maly). Mowi sie trudno teraz mam dwa akumulatory ( ta stara 40-ka bedzie :hmm supportem:D na zime) A nowy jak to nowy kreci wysmienicie( stary zas wlasnie sie w garazu laduje) Jedyna zmiana dostawiony osobny wylacznik pod radyjko i powinno byc dobrze - czas pokaze:D |
Baw si***281; i zr***243;b zdj***281;cia. :aparat:
:D |
no to jade po nowy aku i niestety podstawke do niego
edit juz wrocilem. Najpierw jednak podjechalem jeszcze pod ta podstawke( kompletna pod nowy ) do Fiata i tam mi wreszcie lopatologicznie potwiedrzili. 50-ka jak najbardziej. Przy wiekszym alternatora nie uszkodze, ale bedzie calty czas niedoladowany - wiec juz mam 50-ke i skrzynke + nowy prostownik( bo przy tamtym nigdy nie wiedzialem kiedy mi zdechnie):D To wieczorkem mam zabawe |
Cytat:
Wida***263; musia***322;a ***322;adnie podp***322;aci***263;, skoro nawet na kamery i gapi***243;w egzaminator nie zwraca***322; uwagi :D |
ja, cytryna i opony michelin zdaliśmy dzisiaj test z hamowania awaryjnego.
jakiś cieć wyjechał spod sklepu na środkowy pas 3pasmówki, zaczęło się wściekłe hamowanie, no i niestety gość jakimś starym złomem wjechał w zad peugeota partnera (cieć co to wywołał odjechał nietknięty) potem była corolla i ja. toyotka hamowała na zablokowanych kołach (starsza bez abs) a ja na lekkim jęku (też nie mam abs). miałem trochę dystansu, więc stanąłem bez problemu, ale wtedy wszystko mi zdrętwiało - zacząłem czekać na ogromne bum z tyłu....szybki rzut oka w lusterko a tam pusto - co za ulga :D to jest dopiero egzamin :mruga: |
Sam jestes ciekaw za ktorym razem ja zedam ... kursy mam zamiar zaczac za niecaly miesiac ... :| :szczerb:
|
Cytat:
|
Wiem co***347; o tym....
Ja obla***322;em ju***380; 4 razy, ostatnio za z***322;e ustawienia si***281; do osi jezdni co mog***322;oby spowodowa***263; zagro***380;enie bezpiecze***324;stwa ruchu .... A jedna dziewczyna co by***322;a w grupie przejecha***322;a po pacho***322;ku, na mie***347;cie by***322;a 5 minut i zda***322;a :szczerb: :( |
echh apropo egzaminu...
kolo raz powiedzia***322; mojemu kumplowi, "ze nie czuje gabarytow pojazdu" dlatego go oblal :szczerb: normalnie az ochota bierze aby zaprezentowac swoje wlasne gabaryty :szczerb: |
dzieki o to chodzilo ( wiec przy tej 50 jednak zostane).
A tak nawiasem mowiac - okna zawsze mam zamkniete :) - wydaje mi sie ze sam bys poplynal przy muzie w samochodzie :hmm: teraz juz wiem skad mialem wczesniej tego avatara:D pozdro:piwo: edit ach te FIATy nastepny to bedzie :hmm: FIAT:D |
alternatory w Punto lubi***261; si***281; sypa***263; - kilku znajomych ju***380; mia***322;o wymian***281;.
wi***281;kszy roz***322;adowany akumulator to chyba wi***281;kszy op***243;r elektryczny??? jedno jest pewne - nawet zwyk***322;e aku Centra wytrzymywa***322;y u mnie tyle samo co Bosch, Varta... a r***243;***380;nica w cenie jest zasadnicza. no i trzeba je***378;dzi***263; troch***281; po cichu (jak nikt nie widzi :P) to si***281; zawsze pod***322;aduje. na dzia***322;k***281; nie jad***281; na razie - w czwartek wr***243;ci***322;em. |
no i bylem wlasnie w sklepie juz mialem brac a sprzedawca mi namieszal - zaznaczam jest to sklep tylko z akumulatorami wiec chyba wie o czym mowi.
Wiec wg niego spokojnie moge wsadzic jeszce wiekszy bylem go upchal. Nie znam sie na takich sprawach - jak to jest na prawde Bo w takim razie to lyknal bym 60-ke. Nie no jak VIZZARD to zobaczy to sobie pomysli - on o 16-18-ach a ja za 60-ki sie biore:D:hahaha: W poniedzialek wiec dopiero kupie no i jakis dobry prostownik - ten moj tez stary:D wylacza sie kiedy mu siepodoba. Wiec prosze o wyjasnienie jak to w koncu jest z tymi pojemnosciami - nie uszkodze przez to alternatora i czy da rade. edit Ed jak jeszcze nie pojechales na ta dzialke to wymysl cos;) |
to ja bym brał Centra Futura CF01 50Ah prąd rozruchu 510A!!! cena około 210zł
edit: (na allegro za 181.99zł właśnie widziałem ;)) alternator na pewno da radę a akumulator jest jak do Diesla - przystosowany do nagłych bum,bum,bum :D http://www.centra.com.pl/centra.htm |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:22. |