Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   Suffering 2 XBOX-problem (https://forum.cdrinfo.pl/f104/suffering-2-xbox-problem-62002/)

mateusz06 06.02.2006 19:27

Suffering 2 XBOX-problem

Otoz posiadam (nie)oryginalna gre Suffering 2 na Xa.Gre mam od kumpla i chcialbym ja sobie przegrac dla siebie ;) Robilem wszystko tak jak w waszych "tutkach"i..zamiast otoczenia mam pustke:) tzn czarne tlo zamiast otoczenia:) Moja nagrywark to Lite-On SHOW169 i wypalam na plytach AXE
Licze na Wasza pomoc;)

Berion 06.02.2006 20:09

Cytat:

Napisany przez mateusz06
[...] i..zamiast otoczenia mam pustke :) tzn czarne tlo zamiast otoczenia:) [...]

Nie bardzo rozumiem. Rozwiń myśl...

PS: Axe to szajs.

mateusz06 06.02.2006 21:31

tzn w grze zamiast np budynkow mam "nic":) tak jakby mi cale otoczenie zniknelo a zamiast niego mam czarne tlo
PS Probowalem tez na innych plytach np PLATINUM czy MEDIA STORE albo Verbatim i to samo mam
Aha jeszcze jedno na plytce nr1(pozyczonej:)) gra smiga elegancko az sie miod leje litrami:)

Berion 06.02.2006 22:15

A na czym nagrywasz? "+" czy "-"? Jaki masz napęd w Xie? Po mojemu to jest wina płyty...

mateusz06 07.02.2006 09:56

nagrywam na "-" , kumpel zreszta tez ma "minusa".Moj naped philipsa.Ale plyta kumpla(AXE "-") dziala mi w 100%dobrze tylko po moim wypaleniu mam ww przeze mnie problem. Aha niewiem czy to istotne ale ja mam wersje na plycie jednowarstwowej bo wiem ze normalnie gra jest na DL

Berion 07.02.2006 10:46

Cytat:

Napisany przez mateusz06
nagrywam na "-" , kumpel zreszta tez ma "minusa".Moj naped philipsa.Ale plyta kumpla(AXE "-") dziala mi w 100%dobrze tylko po moim wypaleniu mam ww przeze mnie problem. Aha niewiem czy to istotne ale ja mam wersje na plycie jednowarstwowej bo wiem ze normalnie gra jest na DL

A jaką ma nagrywarkę Twój kumpel? Może twój litek kaszani te płyty [?]

Nie ma znaczenia, na jakim jest nośniku w oryginale skoro jego kopia działa i jest identyczna z Twoją. No chyba, że sam ripowałeś to mogłeś coś spaprać :)

mateusz06 07.02.2006 11:05

moj kumpel ma gre od pana "Robin Hooda"(wiesz o kogo chodzi:))
Moj liteon wiekszosc gier wypala dobrze ma tylko problemy wlasnie z tym sufferingiem i w half lifie ten niekiedy sa bledy ale rzadko
Niewiem robilem formatowanie kompa i teraz w nero nie moge nagrywac metoda TAO.Moze dlatego ale Prince of Persia tez nagrywalem po formacie i dziala cacy
PS gra byla juz zripowana

mesjasz 07.02.2006 11:25

Proponuje sprobować szpil przepalic dvd decrypterem nigdy mnie niezawiodl ew alcoholem choc sklanialbym sie w strone decryptera nic nietrza w nim ustawiac nie ma szans zeby cos zle poszlo ,co do litka najgenialniejsza spawarka to juz niejest ale niestety.Pokombinuj z nosnikami masz Filka czyli najbardziej wybredny naped jaki montowano w xboxie mialem przyjemnosc posiadac czytal jedynie esperki i to nie z kazdej nagrywarki.Sprobuj przepalic ta ge na innym palniku no i sprawdz twoje kopie na innej konsoli jak beda jajka to bedziesz mial problem wyjasniony.

mateusz06 07.02.2006 11:45

a jaka nagrywarke polecacie do robienia "kopii bezpieczenstwa" na XBOXa?
I jaki naped do Xa jest najlepszy(najmniej wybredny)??
PS DVD Decrypterem wypalalem ,Alcoholem tez, nawet nero nie pomogl

mesjasz 07.02.2006 12:00

Co do napedow w x stary samsung byl najlepszy on jest chyba tylko w x 1,1 1,2 w nowszych samek jest do bani,stary lapal wsio oprocz plyt w plusie,thompson niby najgorszy nielapie cdr zato w dvd niewybrzydza wogule a filek jak to filek jak sie trafil po kalibracji lasera czyta wsio.Co do problemu sprawdzales gre wypalona prez siebie na innym x
a konkretnie ta gre oczywiscie.Co do palnikow to wszystkie sa dobre ja mam teraz lg nienazekam mialem litka ale skonal po 7 miesiacach wiecej juz go niekupie.Znajomi pala na necach pionkach i nienarzekaja.
Gdybys mial jakies problemy z x a bede w stanie ci pomoc to wal na gg 1388959

mateusz06 07.02.2006 12:19

z sufferingiem nie probowalem ale gta jak przegralem kumplowi to u mnie nie chodzi a u niego tak. ale przegrywalem ze swojej kopii i moja mi dziala a ta dla kumpla nie chodzi u mnie
PS kumpel ma X chyba v1.1 bo jakos odrazu po premierze kupil konsole

Berion 07.02.2006 13:49

@mesjasz
Brat ma 1.6 z Philipsem i wszystko pięknie śmiga (inna sprawa, że palone na Verbach na Pionku 107D :) ).

Cytat:

Napisany przez mateusz06
moj kumpel ma gre od pana "Robin Hooda"(wiesz o kogo chodzi) [...]

No wiem, o tego "z lasu Szerłód" :D

Cytat:

[...] Moj liteon wiekszosc gier wypala dobrze ma tylko problemy wlasnie z tym sufferingiem i w half lifie ten niekiedy sa bledy ale rzadko
Niewiem robilem formatowanie kompa i teraz w nero nie moge nagrywac metoda TAO.Moze dlatego ale Prince of Persia tez nagrywalem po formacie i dziala cacy
PS gra byla juz zripowana [...]
Albo napęd wybrzydza, albo nagrywarka słabo wypala (może i to i to).

Wypalaj na markowych i będzie ok.

M@X 07.02.2006 23:29

Cytat:

Napisany przez Berion
PS: Axe to szajs.

A takiego wała! AXE to swietne plyty, ktore pochodza w dzuej czesci z fabryk Verbatima, tyle ze nie przechodza ich kosmicznych testow jakosci! Nie mowie tutaj o Axe Economic, tkore sa faktycznie ohydne.

Tak jak radza koledzy - przegraj DVD Decrypter i uzyj nosnika typu Verbatim. Choc czarne otoczenie to pewnie kwestia tego, ze laser nei moze sie dobrac do odpowiednich tekstur na plycie - wiec nosnik albo laser. Ze wzgledow ekonomicznych lepiej najpierw nagrac na Verbatimie niz wymieniac laser ;-)!

Berion 08.02.2006 10:15

Cytat:

Napisany przez M@X
A takiego wała! AXE to swietne plyty, ktore pochodza w dzuej czesci z fabryk Verbatima, tyle ze nie przechodza ich kosmicznych testow jakosci! Nie mowie tutaj o Axe Economic, tkore sa faktycznie ohydne. [...]

Z Axe spotkałem się tylko raz (choć nie wiem jakie to były dokładnie) i moje zdanie jest takie: total shit. Ilość PI/PO kosmos...

mesjasz 08.02.2006 16:47

Ja to mialem tak ze moj filek gardzil verbatimem tdk za to najwieksze szajse trawil a najbardziej lubial esperki.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:29.