![]() |
NEC 3540a nie nagrywa płyt CD
Witam wszystkich,
nie wiem czy piszę w dobrym dziale, ale mój problem jest związany zarówno ze sprzętem, nagrywaniem jak i biosami. Przechodząc do sedna: mój NEC 3540a przestał nagrywać płytki, ściągnąłem bios k308, ale nic nie pomogło. Przeniosłem się na oficjalni bios 1.1 i po cżęści rozwiązało to problem. DVD nagrywa bez przeszkód, udało mi się nawet nagrać 1 płytkę cd, ale potem przestało nagrywać płyty CD. Teraz mam bios oficjalny 1.03 czy coś takiego, i dvd również nagrywa dobrze, ale na próbach nagrania cd zmarnowałem sporo płytek. Oto log zapisu z programu alcohol Kod:
Sesja 01: I jeszcze coś: wszystko stało się po paru zmianach w rejestrze systemu, jednak później przeinstalowałem Windowsa XP i znowu było to samo |
a co to za płyty?
bo NEC 3540A nagrywa płyty CD równie dobrze jak nagrywarki CD-RW może go do serwisu jak na innych płytach będzie to samo. |
No wiem, że powinien nagrywać, wcześniej nie miałem z tym żadnych problemów.
Płytki różne: Azul, Datex, Titanium, Blupop, BASF, TDK... |
a Verbatim :idea: ???
|
Cytat:
|
@ed trochę cenzury w ostatnich słowach ;)
@mgit dobrze radzi spróbuj na Verbatimach, ja osobiście nagrywam tylko na Verbach i nie miałem nigdy kłopotów a mam tą samą nagrywarkę co Ty :) |
Cytat:
|
Cytat:
Chyba pozostanie mi serwis, choć też średnio mnie to satysfakcjonuje, nie wiem czy nie przywalą się, że w biosie coś zmieniałem, chociaż mam firmowy bios... a może spróbować w1.5? tylko gorzej potem bo wtedy na pewno mi nie uznają gwarancji :( |
> pomogło. Przeniosłem się na oficjalni bios 1.1 i po cżęści rozwiązało to problem.
oficjalny bios 1.1? na stronie neca widze tylko 1.03... jest cos o czym nie wiem ? :wow: http://www.de.nec.de./softwareoverview2.php/id/1333 |
Invalid block adress
Could not perform EndTrack takie błędy się pojawiają podczas nagrywania NERO. może to coś podpowie? |
Witam.
Z tymi 3540a to coś jest nie tak. Mnie i moim znajomym padły te nagrywarki w ostatnim tygodniu - też nie obsługują CD. Napędy mają po 6 miesięcy. W serwisie Neca w firmie CSS w Bielsku twierdzą, że w ostatnim czasie nie zauważyli wzrostu reklamacji tych modeli - psują się w standardowych ilościach :) |
wkurzyłem się, jutro idę oddać na gwarancję...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:46. |