![]() |
Co zrobic ze stara flaszka?
Co pojawia się, kiedy połączymy flaszkę i komputer? Nieodpowiedzialne e-maile? Nudne dyskusje? Otóż niekoniecznie. Przecież możemy wykorzystać butelkę w roli... obudowy.Pewien Fin postanowił zmontować w domu cichy i ciekawie wyglądający komputer z wykorzystaniem flaszki po whisky. Nie wiemy, dlaczego wybrał akurat butelkę po alkoholu, wiemy natomiast, że efekt jest ciekawy.W roli obudowy wykorzystał [opróżnioną] flaszkę Ballantine, do jej wnętrza zamontował płytę Socket 370 przeznaczoną do pracy w komputerach przemysłowych. Wykorzystał ponadto procesor P3 733EB, 256 MB pamięci RAM, dysk twardy 2,5 cala o pojemności 40 GB oraz zasilacz mini-ITX o mocy 60 W.Większość elementów łączył przy pomocy... taśmy klejącej. W trakcie pracy okazało się, że komputer działa dobrze, tylko dość mocno się nagrzewa. Dlatego w szyjce butelki zamontował dodatkowy wentylator z karty graficznej.
(za PCWorldComputer) Skladniki i efekt koncowy |
:wow: :wow: Super :spoko:
A jak tam O/C :> Czyzby Computer 130 % ;) |
Cytat:
to jeszcze w denku powinien dziurkę zrobić |
Czego to ludzie z nudów nie wymyślą. :mruga:
Ale pomysł świetny! :spoko: |
hoho mega lol
pomysl ekstra,wykonanie swietne :) |
Ja tez chce cos takiego :jupi:
|
Cytat:
kombinuj.. :D i nie zapomnij dac fotek na forum ;) |
Cytat:
|
niesamowity koleś!
a inne mody widzieliście? to dopiero wynalazki :) Project Spire ShinyShuttle Epia Sphere |
eh, wlasni powolutku dosaczam (nie w tej chwili niesety :( )takiego litrowego ballentina
pomysl rewelacyjny, najprzyjemniejsze niewatpliwie jest przygowywyanie sie - pierwsza faza - oproznieanie butelki :D |
... racja nimal, olać następne etapy, najwazniejszy jest ten PIERWSZY :piwo:
|
i dlatego niezwlocznie zawsze po zakonczeniu pierwszego etapu zabieram sie do kolejnego pierwszego etapu
reszte zostawiam innym - widac jestem wizjonerem! :D |
Nie podoba mi sie WASZE postepowanie - jest występne i mało ekologiczne.
Puste flaszki należy zbierać - a potem wymienić je na pełną flaszkę |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:05. |