![]() |
Problem NEC 3540A HELP!!
Mam problem z tą nagrywarką. Otóż pomimo faktu iż symulacja przebiega prawidłowo po paru procentach nagrywania (ok. 4) nagrywarka staje i nie nagrywa dalej. Wyskakuje błąd. Udało mi się nagrać na płycie Verbatim DVD-RW, reszta płyt typu Hawk i inne no name nie jest wypalana. Podmnieniłem firmware ale to nic nie dało. Nagrywarka jest nowa wymieniona po gwarancji. Stara (ten sam model) przed zepsuciem nagrywala Hawk bez problemu.
Pozdrawiam Narf |
@VIZZARD pilnie poszukiwany!!!:D:D:D:D:D:D:D:D
|
A próbowałeś nagrywać na lepszych płytkach? Nec nie jest wybredny, więc wydaje mi się, że jest uszkodzony :(
|
Cytat:
Pozdrawiam Narf |
Moim skromnym zdaniem nagrywarka jest uszkodzona. Jeżeli nie możesz nagrać żadnej płyty to coś jest nie tak. Przed oddaniem do serwisu sprawdź taśmę za pomocą której nagrywarka jest podłaczona do płyty głównej. Najlepiej zmień ją i wtedy spróbuj coś nagrać. Czasami wina leży w takiej błahostce.
|
Miałeś rację, też przypuszczałem że taśma jest walnięta i tak się okazało. W związku z tym moje pytanie: Czy taśma 40 zyłowa wystarczy dla nagrywarki dvd czy 80 daje wymierne korzyści??
Pozdrawiam Narf |
Cytat:
|
NEC pracuje na UDMA-33 wystarczy taśma 40-żyłowa.
|
Cytat:
a jak w przyszłości pojawi się do podpięcia inny sprzęt na taśmę? :) 6 złotych poszło!! :D |
Cytat:
|
ja co trochę coś podpinam i odpinam a nawet zapinam :D
mam 80 na niej 2 napędy (w/w NECa i DVD-Rom) i jest dobrze. LiteOny plują się o 80 żyłówki (w czasie flashowania) a uszkodzić łatwiej przy samej wtyczce - kabelki jak włos. |
Z braku środków zmieniam napędy rzadko :( Raz na parę lat wychodzi taka wymiana, wiec i taśmy praktycznie są jak nowe :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:13. |