![]() |
LG GSA-4167B czy BenQ DW1650 ???
Ktora wybrac LG GSA-4167B czy BenQ DW1650 ? Chodzi mi o to aby nagrywarka dobrze nagrywała i odczytywała wszystkie podstawowe nosniki, zeby DVD stacjonarne tez bez problemu czytaly nagrane plytki. Moze polecacie inna ktorej nie wymienilem ? Czy BenQ DW1650 bedzie dzialac poprawnie na tasmie 40 żylowej? bo cos na ten temat czytalem ale koncowego stwierdzenia nie wyczytalem... ???
Pozdrawiam |
Jeśli nie potrzebujesz DVD-RAM to bierz BenQ. Mimo, że jestem raczej zwolennikiem LG (miałem 4 wypalarki LG, począwszy od wypalarek CD- R(RW), ostatnio nagrywarki tej firmy są "nieco" gorsze a mimo to droższe. Dlatego też ostatnio przesiadłem się na Benka.
Na taśmie 40-to żyłowej będzie chodził, chociaż lepiej jest dać 80-cio żyłową. Przecież to tylko 7-8 zł. |
jak potrzebuje DVD-RAM to bierz neca 4551a :taktak: i na dodatek dostaniesz jeszcze LF :D
|
nie, nie potrzebuje DVD-RAM nawet nie wiem jakie to sa plyty i do czego i pewnie duzo drozsze od zwyklych plyt dvd :P Hmm LG jest ogolnie znaną firmą, a Benq troszke mniej hm normalnie DYLEMAT ;\
|
Cytat:
a DVD-RAM to o ile sie nie myle (bo w na zywo sie z nimi nie spotkalem ;)) sa jak "dyskietka FDD". pozdro ;) |
Tylko nie ten model LG jest z nim dużo problemów :( - pocztaj forum !!!
|
Nagrywarka ma robić właściwie 3 rzeczy :
- wypalać dobre jakościowo płytki - mieć dobrą korekcję błędów - dużo wytrzymać i jak najdłużej służyć Z tych dwóch co w temacie BENQ jest IMO lepszym wyborem, choc pozostaje jeszcze zmiana wyboru na Pioneera lub NECa |
Don Laser a jakie konkretnie masz na mysli nagrywarki Pioneera lub Neca? Mozesz podac konkretne modele ? :)
|
Pioneer 110 (bez D). :spoko:
:) |
a co sadzicie o BENQ DW1650 ? Dobrze wypala plytki? Dobrze pozniej odczytuje ? Lepiej na niej nagrywac plusy czy minusy ?
|
zobacz do tematu o tej nagrywarce
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:03. |