![]() |
Nagrywarka DVD i nforce4
Witam,
Kiedyś mialem problem z nagrywaniem plyt dvd i cd a bylo to spowodowane tym ze mialem zainstalowane firmowe sterowniki nvidii oraz plyte z nforce2. Dzis mam plyte z nforce4 no i nagrywajac plyte przy 92 wyskoczyl blad i po plycie. Nie bylo jednak bledu typu blad komunikacji, blad sterownika dma itp. Zastanawiam sie czy to wina sterownikow czy to poprostu wadliwy nosnik Hawk (hehe). Mial ktos wiecej problemow z nagrywaniem ze sterownikami nvidii? |
ja mam plytke nforce'ie2 i stery od nvidii i nie narzekam
co do hawkow to sa "super" nosniki i trzeba je zmieniac najszybciej jak sie da napisz jeszcze jaki masz dvd-rw |
Ja mam DFi na nforce4 i nie mam z tym problemow.
Zarowno na sterownikach ide od winxp, jak i tych od nvidii. Aktualnie mam najnowsze z nvidii czyli 6.70 i wszystko ok :) |
Hmm. Mam pioneerka DVR-110. Ja mysle ze to wlasnie wina Hawkow.
Slyszalem ze w nforce4 juz nie ma problemow z nagrywaniem. Tez mam DFI. Jeśli chodzi o Twoje sterowniki "Icemac" to nagraj cos na dvd z 16x a zobaczysz co potrafia oryginalne stery z nforca2 ;P A i zauwazylem pod nforce2 jeszcze ciekawa sprawe. (na nf4 nie mialem okazji jeszcze) Nagralem film na DVD z menu itp. no i zrzucilem obraz nagranej plyty Alcoholem no i wypalajac na 2 plyty Verbatim (2kopie) z 16x plyty nagrane "poprawnie" jednak po wlozeniu do napedu plyty wygladala na czysta i nie dzialala. Dopiero nagrywajac na DVD-RW 4x byly dane a na normalnych dvd+-r to byla loteria. Nie wiem w czym problem ;) Tak wiec jesli chodzi o watek mojego nf4 to wina siedzi w Hawkach :] |
No napewno :)
Sam mam pionka od wczoraj i chodzi swietnie. Raz wypalalem hawka jeszcze na benq - nie dosc ze przy probie zrobienia qscana znikal mi naped z systemu i pomagal tylko reset, to jeszcze po nagraniu jakosc plyta byla fatalna, a ta nadawala sie praktycznie do kibla :P |
Widze ze w podpisie masz zmodowanego Pionka. Tylko problem tkwi w tym ze nie masz innego panelu a biosy sa te same :P
|
Ale quiet drive utility dziala :P
A panel to kosmetyka :) A i biosy teraz juz wgrywac od A10XL trzeba a nie od 110 :czytaj: |
Tzn.? Na stronie pioneera jak sie nie myle jest bios 1.39 do DVR-110...
|
No to widze ze nie zagladales tutaj :)
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=61018 :czytaj: |
Zmieniłem płyte z Chipsetu Via na nForce4 (Drivery sa z maja wgrałem od płyty głównej) delikatnie skacze bufor podczas nagrywania przy x4 i lepiej nic nie robić innego, na Via było OK stabilnie przy x8, chyba to wina sterów do płyty maja prawie rok ? wghram najnowsze :)
|
Cytat:
Cytat:
Sprobuję dodatkowo coś z Netu jeszcze ściągać w czasie palenia , może dostąpie tej łaski i zobaczę jak wygląda zepsuta płytka? :ph34r: |
Wgrałem ASPI, zmieniłem Drivery od płyty na nowsze i spoko chodzi :]
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:25. |