![]() |
Formatowanie płyty nagranej na stacjonarnej nagrywarce
Mam płytkę Verbatim DVD-RW. Nagrywałem ją na stacjonarnej nagrywarce Panasonic DMR-ES 20.
Włożyłem ją do nagrywarki komputerowej DVD i próbowałem ją skasować ale niestety po kilkunastu sekundach napęd wysunął płytę pokazując błąd. W nero wyskakuje informacja "Nieokreślony błąd nagrywarki". Włożyłem ją do nagrywarki Panasonic (stacjonarna) aby zrobić format tej płyty, ale niestety też nie można. Próbowałem także formatować ją programem Alcohol - ale niestety tez nic nie pomaga. Czy wie ktoś może, czym można sformatować tą płytę? Nadmienię tylko, że wielokrotnie nagrywałem ją i formatowałem na nagrywarce stacjonarnej, lecz coś mnie skusiło, żeby przegladnąć zawartość na komputerowej i przy okazji ją skasować. |
miałem podobny problem w mojej nagrywarce LG RH7500 bo nie widziała wogóle płyt dvd+rw które były kasowane na kompie, kupiłem nową płyte i jest wsio ok dopuki nie skasowałem jej na kompie za pomoca nero. Lekarstwem na to było skasowanie wszystkich płytek na kompie za pomoca DVD Decrypter-a, odrazu wszystkie rw chodza mi na stacjonarnej nagrywarce
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:26. |