Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   700MB na odtwarzaczu 512MB - Znacie jakąś metodę kompresji? (https://forum.cdrinfo.pl/f28/700mb-odtwarzaczu-512mb-znacie-jakas-metode-kompresji-62235/)

Amadeo 12.02.2006 00:08

700MB na odtwarzaczu 512MB - Znacie jakąś metodę kompresji?

Witam. Przepraszam, ze w tym dziale, ale chyba nie ma odrębnej kategorii. Otóż muszę zmieścić 700MB mp3'ek na odtwarzaczu Creative MuVo V200 512MB. 17MB zajmuje soft, więc zostaje mi 495MB. Cała rzecz w tym, że muszę wziąć player do kumpla, a mieszka dość daleko, i nie chcę iść 2 razy. Znacie jakąś metodę kompresji? Słyszałem o ogg, ale mam pytanie. W tym przypadku nie traci się jakości?

Bródka 12.02.2006 00:20

Kazda kompresja jest stratna, mp3 sam w sobie jest skompresowany, skompresuj te mp3 bardziej lub zmien format kompresji

ed hunter 12.02.2006 00:22

jak już w tym dziale a do kumpla daleko to zawsze można zmieścić 700MB na nosniku optycznym :>

każda kompresja pogorszy jakość a ten sprzęcik .ogg nie czyta.

Amadeo 12.02.2006 00:26

Nie wyraziłem się do końca, kurde. Przepraszam, zapomniałem o najistotniejszym. Otóż chodzi o to, żeby tylko PRZENIEŚĆ informacje, a później przywrócić format MP3 i wypalić na CD.

Czy nie stracę znacznej jakości po przywrócenia formatu? Przecież jakość będzie musiała zostać okrojona w jakiś sposób, prawda?

pawelblu 12.02.2006 00:27

Cytat:

Napisany przez Bródka
Kazda kompresja jest stratna, mp3 sam w sobie jest skompresowany, skompresuj te mp3 bardziej lub zmien format kompresji

Oczywiscie nie kazda kompresja jest stratna. Jest kompresja stratna, jest kompresja bezstratna. Natomiast zgadza sie ze ten sprzet PEWNIE (??) obsluguje tylko pliki w formacie skompresowanym kompresja stratna.

Do sytuacji opisanej powyzej - oczywiscie bedzie strata, ale moze byc niezauwazalna.

ed hunter 12.02.2006 00:31

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Oczywiscie nie kazda kompresja jest stratna. Jest kompresja stratna, jest kompresja bezstratna. Natomiast zgadza sie ze ten sprzet PEWNIE (??) obsluguje tylko pliki w formacie skompresowanym kompresja stratna.

Do sytuacji opisanej powyzej - oczywiscie bedzie strata, ale moze byc niezauwazalna.

straciłem wątek i jestem stratny...:> pozostają 2 spacery lub jeden z wykręconą nagrywarką :D

a jak kumpel ma jakieś stałe łącze to niech te pliki przespacerują przez sieć (oczywiście zakładam, że to jego autorskie rapy, lub śpiew ptaków a nie prawnie chronione utwory)

Bródka 12.02.2006 00:34

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Oczywiscie nie kazda kompresja jest stratna. Jest kompresja stratna, jest kompresja bezstratna.

Masz racje, zle sie wyrazilem bo mialem na mysli tylko kompresje mp3, bo np juz vma mam mozliwosc kompresji bezstratnej

Amadeo 12.02.2006 00:37

oczywiście zakładam, że to jego autorskie rapy, lub śpiew ptaków a nie prawnie chronione utwory

Mamy tu wątki o łamaniu Starforce'a, a Ty się prawem przejmujesz :)?

Bródka 12.02.2006 00:44

Tylko ze wedlug prawa mozesz zrobic jedna kopie swojej plyty, nawet jak jest zabezpieczona miedzy innymi starforce

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:32.