![]() |
700MB na odtwarzaczu 512MB - Znacie jakąś metodę kompresji?
Witam. Przepraszam, ze w tym dziale, ale chyba nie ma odrębnej kategorii. Otóż muszę zmieścić 700MB mp3'ek na odtwarzaczu Creative MuVo V200 512MB. 17MB zajmuje soft, więc zostaje mi 495MB. Cała rzecz w tym, że muszę wziąć player do kumpla, a mieszka dość daleko, i nie chcę iść 2 razy. Znacie jakąś metodę kompresji? Słyszałem o ogg, ale mam pytanie. W tym przypadku nie traci się jakości?
|
Kazda kompresja jest stratna, mp3 sam w sobie jest skompresowany, skompresuj te mp3 bardziej lub zmien format kompresji
|
jak już w tym dziale a do kumpla daleko to zawsze można zmieścić 700MB na nosniku optycznym :>
każda kompresja pogorszy jakość a ten sprzęcik .ogg nie czyta. |
Nie wyraziłem się do końca, kurde. Przepraszam, zapomniałem o najistotniejszym. Otóż chodzi o to, żeby tylko PRZENIEŚĆ informacje, a później przywrócić format MP3 i wypalić na CD.
Czy nie stracę znacznej jakości po przywrócenia formatu? Przecież jakość będzie musiała zostać okrojona w jakiś sposób, prawda? |
Cytat:
Do sytuacji opisanej powyzej - oczywiscie bedzie strata, ale moze byc niezauwazalna. |
Cytat:
a jak kumpel ma jakieś stałe łącze to niech te pliki przespacerują przez sieć (oczywiście zakładam, że to jego autorskie rapy, lub śpiew ptaków a nie prawnie chronione utwory) |
Cytat:
|
oczywiście zakładam, że to jego autorskie rapy, lub śpiew ptaków a nie prawnie chronione utwory
Mamy tu wątki o łamaniu Starforce'a, a Ty się prawem przejmujesz :)? |
Tylko ze wedlug prawa mozesz zrobic jedna kopie swojej plyty, nawet jak jest zabezpieczona miedzy innymi starforce
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:32. |