![]() |
Biografia a twórczość romantykow.
Witam! :)
Mam takowy temat prezentacji przygotować na maturę ustną z języka polskiego. No i zabrakło mi już koncepcji... Chciałem się skupic na Mickiewiczu, Słowackim i Krasińskim (ewentualnie Norwidzie). Mickiewicza obmyslilem ładnie. Brakuje mi tylko punktów zaczepienia co do Słowackiego i Krasińskiego/Norwida. Macie moze jakies pomysly? Czytalem biografie po internecie (coby przygotowac pozniejszy spis paru konkretnych książek) no ale nic ciekawego i konkretnego godnego zaprezentowania nie znalazlem... Myslalem nad "Nie-Boską komedią" Krasińskiego... Ktos moze podać jakis haczyk? Pozdro ;) |
Cytat:
Z polskiego dobry nie byłem a druga sprawa to maturę miałem parę ładnych lat temu i musisz sprawdzić czy czegoś nie pomyliłem. |
hehe
zawsze mozna inaczej mature zdawalem dawno, dostalem m.in. mickiewicza poniewaz goscia pasjami nielubilem, zaczolem od nazwania do klamca, rozwinolem przez mniej wiecej "duzo mowil, malo robil" i zakonczylem dostajac pione :D jako jedyny z klasy :D generalnie - jak ich zaskoczysz i bedziesz potrafil to obronic - wygrasz ;) |
A co myslicie o Słowackim - Grób Agamemnona? :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:26. |