![]() |
boot.ini - pomoc ;)
Witam!
I znowu prosze o pomoc :( Mam partycje G w Fat32 Na C mam x64 Na G mam ghost.exe ;) Chcialbym aby przed ładowaniem systemu było menu (tak jak wybor systemów) Były by dwie pozycje: x64 ghost Chciałbym abym jak wybiore ghost właczył mi sie linia komed i ghost... Wiem ze to jest mozliwe i licze na Was! |
Moze zanim zapytasz to poszukasz?
G:/Ghost.exe="Ghost" Probowales tak? |
Cytat:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(5)\ghost.exe="Gho st" ale czy to zadziala? xD |
No wiecie, gdyby to było takie łatwe...
Przeciez najpierw musi odpalić linie komend - (coś ala dyskietke startową) |
Cytat:
|
Cytat:
Ona jest z HDD nie? Ale w tym problem że po to jest ghost mi że jak mi partycja C zniszczy (dajmy na to cała) to chyba tej konsoli nie bede miał nie? boot.ini i inne startowe mam na innej partycji |
Uprzedzam, ze nie stestowalem i pisze czysto teoretycznie ale w wersji 2003 jest cos takiego, ze wprowadzasz zmiany z poziomu MS Windows - calosc jest zapisywana w postaci "skryptu" pozniej nastepuje restart komputera i automatycznie startuje Ghost ze specjalnej partycji.
Moze warto podpatrzyc jak to rozwiazano i zrobic cos podobnego zwlaszcza, ze komponenty powinny byc na dysku ... Poza tym mozesz pobawic sie konsola odzyskiwania albo BartPE. PS Jak Ci padnie partycja to konsole zawsze mozna uruchomic z instalacyjnej plyty z systemem. Zerknij rowniez na to - http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/ghost/ghost.php |
Cytat:
Nie chce nic innego... Prosze tylko o pomoc, nie chce nic innego kombinowac Mam 8.2 corp i nie chce innej wersji uzywac, ta z pod Windowsa juz mnie 3 razy zawiodla... |
Cytat:
W takiej sytuacji ja bym kombinowal z Konsola... |
Cytat:
ogolnie to ghost ma wbudowane stery!? i wykrywa dysk i partycje bez problemu, jego starsza wersja również... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:27. |