![]() |
Zabezieczona VHS na DVD
WITAM
Jaki program służy do zgrania zabezpiecznego VHS na DVD Mam taki komunikat "Wykryto materiał chroniony przed kopiowaniem. Nagrywanie zatrzymane." Proszę o pomoc Pozdrawiam |
Ciekawe jakie to zabezpieczenia wymyślono na VHS ;)
Czym zgrywasz? Jak masz wprowadzany sygnał do komputera? |
To czyste spekulacje, chodzi o nagrywarkę stacjonarną czy w kompie?
Ps. gdzieś chyba powinna być instrukcja "Jak przedstawiać problemy w postach" -skróciło by to pewnie czas na odpowiedzi i może wyeliminowało bezproduktywne posty z zapytaniami, takie jak....mój. |
Cytat:
Chodziło o to, że jak się przegrało, to obraz się ściemniał i rozjaśniał oraz był niestabilny. |
"Night Breed" - "Plemię nocy" tym było zabezpieczone.
|
Powinieneś sprawić sobie takie coś... :P
http://kai.nazwa.pl/kai_www/catalog/...2c29ce212a0c84 Jedynym mankamentem jest to że urządzonko działa MONO... |
Cytat:
|
Zabezpieczenie kasety które usuwa to urządzenie polegało na tym że w impulsach synchronizacji była wstawiona szpilka o wysokiej amplitudzie.
Telewizor tej szpilki nie zauważał natomiast automatyka nagrywania video dawałą się oszukać przez to obraz się sciemniał. To urządzenie wycinało sygnały synchro z taśmy i wstawiało prawidłowe sygnały synchro wytwarzane przez to urządzenie. Przy okazji dodano regulacje jasności itp. |
Mam takie urządzenie. Pozwala ono na bezproblemowe przegranie zakodowanych kaset magnetowidowych. To że urządzenie jest mono nie przeszkadza, bo zakodowany jest tylko sygnał wideo i dźwięk podłączamy bezpośrednio z magnetowidu do urządzenia nagrywającego.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:20. |