Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nie można słuchaćmuzyki na PC ????? !!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nie-mozna-sluchacmuzyki-pc-6229/)

FalconTm 25.07.2002 21:04

Hmm, wszystkie Audio Cd, ktore krzaczyly mi w jakis sposob winde
kopiowalem w czystym dosie WinDaciem dosowym.Do tej pory
nie bylo takiej, ktora by nie przeszla tej kuracji.

Shider 22.07.2002 23:56

PHILIPS tak szybko sie nieda bo rok temu wypuscil wiezyczki i inne uzadzenia audio ktore potrafia odtwarzac MP3. A to MP3 tzreba przeciez przeciez przygotowac i wypalic wlasnie na PC-cie

maareczek 22.07.2002 22:59

Re: Nie można słuchaćmuzyki na PC ????? !!!!!

Cytat:

Vegas napisa***322;(a)
kupiłem sobie płytę audio wokalistki "Shakira" Laundry Service. okazało się że CD nie można słuchać na PC i nawet zrobić mp3. w ogóle nic się nie da z tym zrobić na PC.
Dopiero później zobaczyłem naklejkęna opakowaniu "will not play on PC/MAC"
toż to nieporozumienie, jeżeli ktoś ma PC a nie ma odtwarzacza audio TO CO?
Mam prośbę : czy ktoś zna jakiś program żeby to poszło na PC ???
Jeżeli tak to proszę o odpowiedz na meila, z góry dziękuję i pozdrawiam (vegas)

a po cholere kupowac oryginalne plyty o dobrej jakosci jak sie ich ma zamiar sluchac na CDROMIE w kompie i nie wykorzystac dobrej jakosci nagrania, strata pieniedzy, wydajesz ok 50-60zl na oryginalne plyty a nie stac cie np odtwazracz CD ??? nie rozumiem.

Laser 09.07.2002 07:18

Cytat:

krytxx napisa***322;(a)
Chociaż z drugiej strony gdyby każdą plytke można by było bez problemu przegrać to to forum moglo by nie istniec.

PRZECIEŻ WSZYSCY LUBIĄ WYZWANIA.

A jakie człowiek ma zadowolenie po spedzeniu połowy dnia i
zniszczeniu 5 płytek ,żeby zrobić kopie tej jednej jedynej:) :)

Pozdrowienia dla hurtowych wypalaczy.((

Witam !

W sumie to Masz rację a próby proponuję robić na RW taniej wyjdzie !!! 8) :-D 8) :-D

krytxx 08.07.2002 22:17

Chociaż z drugiej strony gdyby każdą plytke można by było bez problemu przegrać to to forum moglo by nie istniec.

PRZECIEŻ WSZYSCY LUBIĄ WYZWANIA.

A jakie człowiek ma zadowolenie po spedzeniu połowy dnia i
zniszczeniu 5 płytek ,żeby zrobić kopie tej jednej jedynej:) :)

Pozdrowienia dla hurtowych wypalaczy.((

Laser 08.07.2002 21:41

Witam !

Musimy poczekać jak rozegra sprawę PHILIPS bardzo dokładnie przeczytałem ostatni artukuł o tym w Chipie, chodzi oto że kupując oryginalną płytkę mamy prawo do robienia kopi na własny użytek - no właśnie PHILIPS wkurzył się bo taką właśnie kopią na własny użytek jest przegranie audio do przenośnych odtwarzaczy MP3 , a z niektórymi płytkami nie można tego dokonać ... poczekamy zobaczymy, wspomnę tylko ze jednym z sugerowanych rozwiazań było wprowadzenie sprzedarzy dwóch wersji tej samej płyty z zabzpieczeniem i bez !!!!!!!!! a drugim rozwiązanie zabezpieczenie czasowe tzn płyta nie dałaby się skopiować przed ustalona datą / jak by się ją znało to nie problem przestawić w WINDOWSIE nie /

krytxx 08.07.2002 13:54

Cytat:

fiskomp napisa***322;(a)
Witojcie, kumie, sprawa jest bardzo prosta, płyta ta jest nagrana jako mix-cd, przy czym różni się o tyle, że w mix'ie najpierw jest data, potem audio, a tu na odwrót.

Jak to zrobić:
1. Nero - wyekstrachować audiotracki, zrzucić na dysk, wypalić i po problemie.

Testowano na Gregorian - MoCh 2, też była zabezpieczona i co ?, ano gra mi w komie aż miło.

pozdrawiam,

Ok ale po co komus kupowac taką plyte jeżeli trzeba ją znowu samemu
wypalać.
TO POWINNO DZIAŁAŚ NA CD-ROMACH.BO MOŻE NIEDŁUGO ZACZNA ZABEZPIECZAĆ
DVD.
Rozumie pozyczyc i zgrać.
Bo do kompa to juz lepiej zassać MP3 , i po kłopocie.

Eathan 08.07.2002 12:00

Opis kopiowania Shakiry

Witam
udalo mi sie wykonac kopie plyty Shakiry

1. mam cd-rom TEAC x40 (flashowany)
2. ripowalem CD DAE - do pobrania z cdrinfo
3. najpierw odpalilem ripera, ustawilem inny naped nniz TEAC a pozniej umiescilem plyte w napedzie
4. zmienilem naped na teac x40 w riperku i zobaczylem wszystkie sciezki wraz z cd-text
5. zapiosalem wave na dysku i potem spalilem CDRwin juz bez zabezpieczenia ...

PS
nagrywarka yamaha 6416S oraz ASUSx32 wiedzaly sie na tej plycie

bgn 21.02.2002 14:36

no to jestem powalony. Ja tu sie doszukuje jakis super haczykow, a ty piszesz ,ze to cd-extra.
Z tego wniosek- najpierw material obejrzec, a potem doszukiwac sie haczykow producentow plyt.

fiskomp 21.02.2002 14:09

Witojcie, kumie, sprawa jest bardzo prosta, płyta ta jest nagrana jako mix-cd, przy czym różni się o tyle, że w mix'ie najpierw jest data, potem audio, a tu na odwrót.

Jak to zrobić:
1. Nero - wyekstrachować audiotracki, zrzucić na dysk, wypalić i po problemie.

Testowano na Gregorian - MoCh 2, też była zabezpieczona i co ?, ano gra mi w komie aż miło.

pozdrawiam,

bgn 21.02.2002 12:42

no to odpowiadam Lopusowi. To ze machnales Budke Cdexem- to o niczym nie swiadczy.Plyta byla tak zabezpieczone, ze tylko poczatkujaca lama moglaby miec z tym problem. Post dotyczyl plyty, ktora jak zrozumialem nie dala sie czytac w napedzie CDrom pracujacym jako odtwarzacz audio. Sa takie plyty audio zabezpieczone np.Cactus-em, na szczescie rzadko, ale mozna trafic na gieldzie. Plyta ma zmieniony toc i cdrom nie jest w stanie jej przeczytac- a jak nie jest w stanie przeczytac- to nie jest mozliwe jej nagranie. I moje wypowiedzi dotyczyly tego typu plyt. Jesli koledze udalo sie zgrac traki po kolei (tak wymika z jego postu - bo zamienil na mp3) to znaczy ze bylo na plycie mniej drastycze zabezpieczenie ( jakie- musialbym miec plyte w reku).
A teraz konkluzja- szybkie sady nie zawsze sa prawidlowe a plyte zawsze warto sprawdzic na rodzaj zabezpieczenia.
PS. O plytach zabezpieczonych audio Cactusem dyskutowalismy na forum 4 lu 5 miesiecy temu, poniewaz ktos taka trafil
I tego dotyczyla moja wypowiedz

lopus 20.02.2002 21:42

Pytanie do bgn:chłopcze nie wiem o co ci chodzi w twoim komentarzu do mojej propozycji ale jak ja coś mówie to to sprawdzałem,i zobacz chłopak przegrał płyte CdeXem,a o to chyba chodziło- nie?

Vegas 20.02.2002 10:18

Udało mi się to zkopiować, ale wpierw musiałem zrobić mp3 i tylko potrafił to zrobić CdeX.
Clon chyba też to zrobi bo zrobiłem image i nagrałem to ale na cd-rw, ale płyta wydaje się być taka sama (kopia też nie chodzi na PC )
ZA rady wielkie dzięki i pozdrawiam wszystkich :)
Vegas.

bgn 20.02.2002 09:38

Cytat:

lopus (19-02-2002 21:45):
Nie będę sie wymądrzał ale np.taką BUDKE SUFLERA i parę innych zabezpieczonych plyt udało mi sie odczytac na...CdeX 1.3.Przerobiło na weavy albo Mp3 bez problemu.Spróbujcie.
chlopie bude ta ja machnalam, a potem dopiero przeczytalem ze byla czyms tam zabezpieczone. To chodzi o zupelnie inne zabezpieczenie wykorzystujace zmiane TOc plyty, przy ktorym cdromy nie sa w stanie plyty przeczytac

berserk 20.02.2002 00:36

i po jaka cholere mowia ze komp ma stac sie domowym centrum multimedialnym...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:08.