![]() |
Pionowy montaż nagrywarki (!!HELP!!)
Zamierzam zmontować zestawik w najmniejszej obudowie, jaką znajdę (generalnie chodzi o to, że głębokość obudowy nie może przekraczać 36cm, bo komp się nie zmieści pod biurko).
Problem z tym, że te małe obudowy mają pionowo ustawione miejsce na napęd CD. Czy ktoś ma jakieś przykre/pozytywne doświadczenia z jakimiś modelami nagrywarek DVD zamontowanymi pionowo? (doświadczenia typu "płytki spadające na podłogę") Czy są może obecnie w sprzedaży jakieś nagrywarki DVD "bez szufladek" (wsuwane) i co o nich myślicie? Wielkie dzięki za pomoc. Piotrek A jak ktoś zna jakąś zgrabną (nie głębszą niż 36cm) obudowę typu slim pod płytę microATX, to też będę wdzięczny za wskazówki. |
Dzięki za pomoc
???
j.w. |
Ja mam w pracy tak zamontowany napęd CD-RW.
Nie widzę problemów większych oprócz tych, że czasem mi płyta wylatuje z tacki jak ją tam umieszczam. Poza tym myślę, że Twój napęd powinien mieć coś w specyfikacji, że 'przystosowany do montażu pionowego' lub coś takiego. Mi tam podobają się obudowy ASUS Pundit-R :) |
Ja mialem taka Toshibe kiedys, to byl co prawda zwykly CD-RW ale mial dodatkowe "bolce" podtrzymujace plyte przed wypadnieciem z tacki, mozliwe ze na to musisz zwrocic uwage... zapewne sa napedy dedykowane pod takie ustawienie w obudowie... co do modelu obudowy to juz wg wlasnych preferencji i gustu
|
Plextor sprzedaje PX716 w wersji z automatycznym ładowaniem płyty, coś w stylu radia samochodowego CD (lub starszych modeli czytników Pioneera). Wsuwasz lekko płytke, a napęd ją "wciąga". Niestety ta nagrywarka kosztuje sporo więcej niż zwykły (i zresztą bardzo drogi) PX716A
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:11. |