Witam !
Cytat:
Napisany przez ed hunter
(...)
co do przedrzeźniania Madzi Buczek to może i było trochę nie bardzo biorąc pod uwagę, że ta dziewczyna jest niepłnosprawna, Szczuka tłumaczyła się, że nie wiedziała. dla mnie było fajne, ale ja nie mam sumienia ||
jeśli chodzi o jedzenie robali to nie wiem o co chodzi. :|
trzeba w takim razie ukarać wszystkie dzienniki za pokazywanie zmasakrowanych zwłok :\
a jak dla mnie zamknąć wszystkie stacjie za nadawanie seriali, które obrażają wszystkich mających IQ powyżej 60.
|
Na pewno wyśmiewanie się z osób niepełnosprawnych jest
bardzo nie w porządku (niestety często obecne w Polsce :( ) - aczkolwiek tak się składa, że nie widziałem tego programu w całości - więc po prostu się nie wypowiem w tej konkretnej sprawie (znam ją głównie z relacji).
Trzeba będzie zassać z p2p ;) - po prostu nie lubię oceniać jakiś wystąpień jeśli nie wiem jak wyglądały. A mam pewne obawy, że nie było to jakieś takie straszne - jak zwykle bowiem TVTrwam i RM przesadzają ...
Niestety tak się składa, że znam reakcje osób - fascynatów RM (co najgorsze - też zazwyczaj tego programu nie widzieli) i dla nich Polsat to już najgorsze zło - chyba w poniedziałkowym Naszym Dzienniku był już wielki artykuł na temat tej stacji.
Tylko pytanie co jest temu winna stacja ?? Przecież to nie były np. wiadomości - to był program, którego prowadzący ma wiadomo jaką reputację (a mimo to nawet politycy do niego przychodzą) i trudno było oczekiwać, że zareaguje on na takie słowa. A Pani Szczuka może rzeczywiście nie wiedziała, że Madzia Buczek jest niepełnosprawna.
Wydaje mi się, że jeśli już nakładać kary na jakieś telewizje - to za naprawdę poważne "przegięcia" - a takie czasami się zdarzają - i to w dużo poważniejszych programach niż Kuby Wojewódzkiego.
Co do programu z dżownicami - był okropny (nie wyobrażam sobie takiego czegość wziąść do ręki - a zjeść :( ) - ale czy za to się należy kara ...sam nie wiem.
Pozdrawiam
ro29
EDIT:
W międzyczasie kolega @
mp666, zamieścił tekst tej rozmowy ....co prawda lepiej się to ogląda (i wtedy możemy wziąść pod uwagę jeszcze inne czynniki) - ale coś już wiem i ... chyba miałem rację, że jak zwykle RM przasadziło ;). Przede wszystkim z tej wypowiedzi wynika, że Pani Szczuka chyba rzeczywiście nie wiedziała, że jest to osoba młoda i niepełnosprawna (jeśli słuchała tylko radia i nie trafiła na audycję, kiedy o niej mówiono, to się nie dziwię). A głos Madzi Buczek i jej podejście do wiary może naprawdę niektórych dziwić i zaskakiwać. Ja nie mam nic przeciw, wręcz ją może nawet trochę podziwiam (ale i współczuje); aczkolwiek zawsze drażni mnie taka totalnie przesadna wiara i dewotyzm (choć sam jestem wierzący - ale w Boga, a nie w RM ;) ).
Wydaje mi się, że z tego co przeczytałem, to jeśli już, to tam wyśmiewano się z RM, Podwórkowych Kółek Różańcowych itd. a nie z samej Madzi - jedynie stwierdzenie "stara dziewczynka" i parę innych jest nieeleganckie.
Więc jeśli ktoś mógłby poczuć się urażony to samo RM i troszkę katolicy - bo w sumie wyśmiano się lekko z wiary. Choć ja jakoś nie czują się urażony (może dlatego, że jestem tolerancyjny, a po programie Kuby wszystkiego można się spodziewać :D )