![]() |
Proszę o radę-LiteOn SOHW-812S
Mam nagrywarkę LiteOn dvd sohw-812s przerobioną na sohw-832s wersja biosu vs08. I związku z tym mam pytanie. Czy można coś jeszcze wycisnąć z tej nagrywarki?. Jeśli tak to jaki firmware użyć. Za ewentualne rady z góry dziękuję.
Artur |
mozna wcisnac najnowszy VS0M, bo Twoja wersja biosu jest jakby to rzec troche ANTYCZNA
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html najnowszy crossflashing |
Ja tez mam pytanko co moge zrobic z biosem nagrywarki Liteon SOHW 812S od nowości nic z nim nie robiłem i co zrobić aby zmienić bitsetting przy DVD+R aby byla DVD-ROM i jak to sprawdzić czy płyta jest nagrana z tą zmianą?
|
sciagnac program ze strony lite-ona
a sprawdzisz nawet w nero infotool |
zmieniam wlasnie bitsetting book type zaznaczam dvd-rom i naciska change pozniej uruchamiam nero i nim wypalam plyte a w info tool type jest jako dvd+r
|
a zamykasz program ??
bo powinienes go zrzucic do paska |
tak minimalizuje book type
|
to najlepszy sposob wgrac bios zmodyfikowany z ustawionym na "stale" booktypem
|
ale czy to bedzie mialo wplyw na nagrywanie innych plyt np cd lub cd-audio itp?
|
Ja mam aktualnie SOHW 812S Slashowanego na SONY 700 ale o ile dobrze pamiętam to np DVD Decrypterem zmienialem Book Type i po nagraniu na DVD+R (nie wiem czemu ale na - nie działało) miałem ok (DVD+R ale widziany jako DVD-ROM)
|
ja co polecacie mi wgrać w ta nagrywarke liteon SOHW 812S nic od nowosci nie wgrywalem a chcialem ze zmienionym bitssetingiem nagrywac dvd+r i głwonie to poniewaz nagrywam filmy z kamerki i chcialbym aby tez dobze byly nagrane na dvd.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:44. |