![]() |
Mam do Państwa takie Pytanko.: Czy możliwe jest to żeby błąd oprogramowania mógł uszkodzić tą nagrywarkę czyli lg gsa-4167b. Sytuacja była taka że wobec nieposiadania przeze mnie odpowiednio pojemnych płyt postanowiłem skopiować film na dvd bez tych dodatków które zajmowały dużo miejsca zaznaczyłem w programie blaze dvd copy żeby kopiował tylko sam film i po pokazaniu się komunikatu kopiowanie zakończone potem pojawił mi się blue screen, nagrywarka ciągle coś mieliła aż wreszcie nastąpił restart komputera po którym to napęd przestał być wykrywany przez płytę główną i bios komputera mało tego wciąż nagrywarka coś mieliła - dopiero całkowite wyłączenie komputera z prądu i uruchomienie ponowne pomogło i nagrywarka została wykryta. Chciałem się dowiedzieć czy błędy oprogramowania do nagrywania płyt mogą uszkadzać napędy?
|
Cytat:
dokladnie tak lg ma tylko pio mode 4 lub 5 i udma 2 czyli dma 33 fakt liten ma juz udma 4 czyli 66 |
Lg Gsa-4167b
witam
proszę o informację jak zgłasza się wam ten napęd w systemie, nie chodzi mi o nazwę tylko parametry kontrolera DMA-? na jakich pracuje. pytam ponieważ poprzednia nagrywarka (LiteON SHOW-1693 - padła niestety) choć wolniejsza pracowała na DMA 66, a LG pracuje na DMA 33 ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:19. |