Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z pluginami!!!Plisss:> (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-pluginami-plisss-62436/)

kokoska15 16.02.2006 21:24

Problem z pluginami!!!Plisss:>

Nie mam zainstalowanej obługi pluginów, przez co nie moge otworzyc np. skanera w mks-ie oraz roznych filmiki na stronach( np w media playerze na stronach). Nie mam tych pluginow..Jak to zmienic????I skąd mozna sciągnąc??? :podbite:
Mam Internet Explorer 4.0, i gdy np chce wlaczyc to okno ze skanerem to pokazuje sie tylko biale tlo z krzyzykiem w gornym lewym rogu, gdy naciskam na "pokaz zrodlo" pisze ze MAM PRZEGLADARKE BEZ OBSŁUGI PLUG-INA...
Jeszcze np jak jestem na stronie interii z teledyskami , naciskam na ajkis, to wyskakuje okno ale nic sie nie odpala i tak jest z wszsytkimi filmikami, teledyskami umieszczonych na stronach....

andrzejj9 16.02.2006 21:33

Cytat:

Napisany przez kokoska15
Nie mam zainstalowanej obługi pluginów, przez co nie moge otworzyc np. skanera w mks-ie oraz roznych filmiki na stronach( np w media playerze na stronach). Nie mam tych pluginow..Jak to zmienic????I skąd mozna sciągnąc??? :podbite:

Przede wszystkim jakie pluginy masz na myśli?

O MKS nie wiem, bo nie używam, ale jeśli chodzi o strony internetowe, to najłatwiej byłoby po prostu spróbować jakąś otworzyć i zainstalować to, co zostanie zaproponowane. No ale zawsze dobrze też mieć jakąś podstawę - w tym wypadku np. najnowszą wersję Media Playera.

IceManSpy 16.02.2006 21:37

I jaka przegladarka :D Najwazniejsze pytanie :D

**mondeo** 16.02.2006 21:38

Cytat:

Napisany przez kokoska15

a jakiej przeglądarki używasz???
na IE powinno ci działać

kokoska15 16.02.2006 21:54

No mam Internet Explorer 4.0, i gdy np chce wlaczyc to okno ze skanerem to pokazuje sie tylko biale tlo z krzyzykiem w gornym lewym rogu, gdy naciskam na "pokaz zrodlo" pisze ze MAM PRZEGLADARKE BEZ OBSŁUGI PLUG-INA...
Jeszcze np jak jestem na stronie interii z teledyskami , naciskam na ajkis, to wyskakuje okno ale nic sie nie odpala i tak jest z wszsytkimi filmikami, teledyskami umieszczonych na stronach....

andrzejj9 16.02.2006 21:57

To na dobry początek proponowałbym zainstalować nowszą wersję przeglądarki. Znajdziesz ją na pewno na stronie Microsoftu.

kraluk 16.02.2006 22:21

A ja od razu proponuję zainstalować Firefox'a, nie będę się rozpisywał nt. tej przeglądarki, ponieważ na forum już dużo zostało napisane...
www.firefox.pl

**mondeo** 16.02.2006 22:37

Cytat:

Napisany przez kokoska15
No mam Internet Explorer 4.0

zrób tak
Cytat:

andrzejj9
To na dobry początek proponowałbym zainstalować nowszą wersję przeglądarki. Znajdziesz ją na pewno na stronie Microsoftu.
a tu możesz pobrać IE 6
http://www.microsoft.com/windows/ie_...l/default.mspx

radosio 16.02.2006 23:54

co do skanera MKS to tam były jakieś problemy - po odinstalowaniu którejś poprawki problem znikał ale nie zagłebiałem w ten temat więc Ci nie powiem.

równiez tak jak koledzy radzę zainstalować najnowszą wersję IE albo proponuje przesiadke na FF lub Operke :)

Arnold 17.02.2006 08:48

Cytat:

Napisany przez radosio
...

równiez tak jak koledzy radzę zainstalować najnowszą wersję IE albo proponuje przesiadke na FF lub Operke :)

FF i opera nie obsługują ActiveX
a ActiveX jest wykorzystywany przez skanery antywirusowe online.

radosio 17.02.2006 10:45

Cytat:

Napisany przez Arnold
FF i opera nie obsługują ActiveX
a ActiveX jest wykorzystywany przez skanery antywirusowe online.

zgadza się. dlatego jeśli koledze @kokoska15 zalezy na korzystaniu ze skanerów on-line to niech uaktualni IE i problem powienin zniknąć. :)

kokoska15 25.02.2006 14:27

...Nie chce sie otworzyc

SciagamInternet Explorer 6.0 , ale gdy chce otworzyc to pisze że " Instalator wykrył juz wczesniejsze wersje programu..." No to chcialam zlikwidowac IE w panelu sterowania ale tam w Dodaj/Usun programy w ogle tegho nie ma... ( IE) To co mam zrobic, bo te pluginy nadal nie działają....:?

Smartek 25.02.2006 14:34

o, dziewczyna :D
i chyba w moim wieku?
;)

kraluk 25.02.2006 14:51

Cytat:

Napisany przez kokoska15
SciagamInternet Explorer 6.0 , ale gdy chce otworzyc to pisze że " Instalator wykrył juz wczesniejsze wersje programu..." No to chcialam zlikwidowac IE w panelu sterowania ale tam w Dodaj/Usun programy w ogle tegho nie ma... ( IE) To co mam zrobic, bo te pluginy nadal nie działają....:?

Z tego co mi wiadomo to instalacja ta powinna być uaktualnieniem IE... Czyli wszystko winno się zainstalować, ale jak tak nie jest to podaj więcej szczegółów, bo po tym co napisałaś trudno będzie Ci pomóc.

A IE nie usuniesz z "Dodaj/Usuń programy"... IE jest zintegrowane z Windowsem, a Ty chyba masz 98 - z tej wersji z tego co wiem to nie usuniesz IE/

mgit 25.02.2006 16:10

Jak ma 98 pierwsza edycja to i tak bez problemu powinno zaktualizować, jak masz 95 to proponuje format i dopiero wtedy instalacja IE6 :) jak masz 98 to format również nie zaszkodzi

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:34.