Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   TMPGE Author - problem z menu (https://forum.cdrinfo.pl/f13/tmpge-author-problem-menu-62446/)

Dziadeczek 17.02.2006 10:28

TMPGE Author - problem z menu

Witam Kolegów. Wczoraj użyłem pierwszy raz tego programu i w zasadzie wszystko szło OK. Jest tylko taki szkopuł: ze środka przechwyconego materiału powycinałem śmieci czyli powstały znaczniki które wyznaczyły mi automatycznie zawartość menu. Jest tego 10 sztuk - mnie do menu potrzebne są tylko trzy. Przy edytowaniu menu wpisują mi się wszystkie. Co zrobić aby znaczniki cięć pozostałty ale do menu można było użyć tylko trzech klatek?

Reetou 18.02.2006 19:30

Bezpośrednio w programie raczej się nie da. DVD Author tworzy automatycznie wpisy w menu dla każdego znacznika rozdziału. Więc albo trzeba usunąć niepotrzebne znaczniki rozdziałów, albo skorzystać z zewnętrznego programu.

Można spróbować tak: po stworzeniu przez DVD Author wpisów w menu dla wszystkich punktów można zmniejszyć rozmiar niepotrzebnych grafik i przesunąć je na skraj obrazu - tak, by były niewidoczne. Edycję/usunięcie przycisków i poprawę nawigacji można zrobić w PGCEdit.

Dziadeczek 20.02.2006 09:44

Cytat:

Napisany przez Reetou
Bezpośrednio w programie raczej się nie da. DVD Author tworzy automatycznie wpisy w menu dla każdego znacznika rozdziału. Więc albo trzeba usunąć niepotrzebne znaczniki rozdziałów, albo skorzystać z zewnętrznego programu.

.

Bardzo dziękuję za podjęcie temtu. Jedna w tym programie można to zrobić i to w sposób prosty jak budowa cepa. Jednak jak głowa już nie ta i do roboty zabiera się dyletan - to i skutki takie własnie! Przepraszam za zamiesznie i zaśmiecanie Forum. Reasumując: w DVD Author jest zakładka w której pojawiają się wszystkie sceny wyznaczone znacznikami. Wystarczy "odptakszkować" te które chcemy aby były w menu i tyle. A program jest znakomity!!!!!!

Reetou 20.02.2006 15:25

Człowiek uczy się przez całe życie - faktycznie można i działa ;)

Program jest znakomity, gdyby miał jeszcze obsługę napisów... :(

PIOTR34 20.02.2006 16:05

Szkoda, bo w wersji PRO prawdopodobnie też brak obsługi napisów ;)

Dziadeczek 20.02.2006 21:44

Bardzo Panom dziękuję, że zechcieliście napisać przysłowiowe dwa słowa do Dziadeczka. Tak życzliwych ludzi raczej nie spotyka się na innych forach poswięconych temu tematowi. Gonią "zielonych", odsyłają ciągle do Szukaj, odpwiadają zdawkowo - a tu rady, wskazówki i dobre słowo. Ale ad rem - mnie w tym programie brakuje możliwości wstawienia przejść miedzy scenami i w zasadzie tyle. A może te moje ciągoty do tego elementu to przejaw złego gustu?? Bardzo dziękuję raz jeszcze i z uszanowaniem się kłaniam.

PIOTR34 20.02.2006 22:03

@Dziadeczek wszystko zależy od pierwszego posta ;) jak dana osoba opisze swój problem, jeśli napisze go byle jak, to i odpowiedź będzie marna, chociaż ja bardzo rzadko korzystam z tej metody. Forum jest po to by pomagać innym, a nie odsyłać ich w inne miejsce.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:12.