Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole (https://forum.cdrinfo.pl/f104/)
-   -   swap magic 3.6 kopia (https://forum.cdrinfo.pl/f104/swap-magic-3-6-kopia-62450/)

pawlo777 17.02.2006 12:23

swap magic 3.6 kopia

Witam chce zrobic kopie po zakupie na allegro tych plytek 1 cd i 1dvd bo juz raz dziecko mi zepsulo i musialem jeszcze raz zamowic a chce na kopii kozystac a orginal niech se lezy na polce dla bezpieczenstwa???? :|

nijak nie moge to skopiowac alkoholem

Maciej 17.02.2006 13:48

jak i nawet skopiujesz, to nie przerobiony Playstation nie odczyta ich tak jak innych wypalanych :). Tak więc mija się to z celem.

REi 17.02.2006 14:17

swap magic'a nie skopiujesz - jest on specjalnie wytloczony - zreszta przyjzyj sie plytce od spodu. Ma on wypalone informacje majace oszukac konsole a zabezpieczenia konsola ma takie ze informacje sa w roznych miejscach na dvd i dlatego swap magic tak smiesznie wyglada od spodu i nie da sie skopiowac.

Berion 17.02.2006 14:41

@pawlo777
Spuść mu &*^$#@ to zacznie szanować płyty :D

@REi
Hmm... Da się. Na dummy są uszkodzone sektory i na tym próba obrazu się zakończy. Rada jest taka: skopiować wszystkie pliki, dummy zrobić samemu i wszystko ułożyć (LBA) jak na oryginalnym nośniku.

Są zresztą kopie swapa w sieci - i dla nie obeznanych w temacie - służą do tego, aby na starszym swapie odpalać nowszy.

pawlo777 17.02.2006 16:37

no tak specialnie wytloczony?????
to dlaczego innego
oprogramowania nie tlocza przed piratami windowsy np??? gry??? programy ??? tylko jakiegos swapa ???

Berion 17.02.2006 17:44

Cytat:

Napisany przez pawlo777
to dlaczego innego
oprogramowania nie tlocza przed piratami windowsy np??? gry??? programy ??? tylko jakiegos swapa ???

Bo są doskonalsze systemy "ochrony" zapisanych danych. Np. Starforce czy Tages, które jak się możesz przekonać na stronie głównej, też zostały w końcu złamane.

Czemu winda nie jest w żaden sposób zabezpieczana he he... kto to wie :D

BTW: Nie ma zabezpieczeń nie do złamania, nigdy nie było i pewnie nie będzie. Kwestią jest tylko czas.

Desden 21.02.2006 16:56

Cytat:

Napisany przez Berion
BTW: Nie ma zabezpieczeń nie do złamania, nigdy nie było i pewnie nie będzie. Kwestią jest tylko czas.

Dokładnie, wystarczy chcieć a wszystko staje sie proste.
Czas to największy wróg,ale nawet ON nie da rady rozwojowi ||

Kudej 15.03.2006 08:01

Hmmm no to jesli sciagne sobie z neta swap magic 3,6 i nagram na cd to nie bedzie mi działał bez oryginalnej wersji?:> :help:

Berion 15.03.2006 09:42

Cytat:

Napisany przez Kudej
Hmmm no to jesli sciagne sobie z neta swap magic 3,6 i nagram na cd to nie bedzie mi działał bez oryginalnej wersji?:> :help:

Kategorycznie NIE :taktak:

Kudej 15.03.2006 20:40

hmmm a czy jest jakas mozliwosc wogole zeby zrobic kopie?:> czy nih*** za nic nie zrobie sobie kopi czeby odczytywało mi bez chipa?:>

sliderps 15.03.2006 20:48

Cytat:

Napisany przez pawlo777
to dlaczego innego

Żadne wszelakie kopie SWApa ci nic nie dadzą , szkoda czasu nawet na myslenie w tym kierunku , lepiej wejdz na allegro lub przejedz na gielde i kup raz dwa , jedyne wyjscie - pozatym sam używam Swapa , i plyty sa naprawde trwale ciezko je zarysowac , porzadna produkcja - a pomysl naprawde świetny,bez przerobek ,prosta obsługa - bez utraty gwarancji,polecam!

alsababnur 19.05.2006 11:16

witam...tak tylko jest jeden problem swap czyta tylko okolo 80% gier. u mnie to wyglada tak na piec kopii zapasowych nie czyta 3.fajna proporcja nie...tych ktorych nie czyta wymienialem 4 razy u kolesi zawsze z takim samym efektem..pozdro...

rdg 19.05.2006 12:43

Cytat:

Napisany przez alsababnur
witam...tak tylko jest jeden problem swap czyta tylko okolo 80% gier. u mnie to wyglada tak na piec kopii zapasowych nie czyta 3.fajna proporcja nie...tych ktorych nie czyta wymienialem 4 razy u kolesi zawsze z takim samym efektem..pozdro...

Niektore gry trzeba patchowac zeby dzialaly na SM - poszukaj, znajdziesz - ja nie jestem obeznany dokladnie w temacie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:28.