![]() |
Plyta DVD w formacie UDF-blad nie mozna skopiowac
Problem jak w temacie. Przed ostatnia instalacja (WinXP) nagralem kilka plytek z danymi. Nie moglem w ISO bo pliki ponad 1 GB wiec nagralem w UDF. Wczoraj chcialem jeden z tych plikow zrzucic na dysk i nie moglem - pojawia sie blad CRC. Sadzilem ze uszkodzona plytka, ale okazuje sie ze z zadnej nagranej w formacie UDF nie moge skopiowac plikow. Co dziwne pliki ponizej 1 GB daja sie zgrac na dysk bez problemu. Szukalem tutaj i na innych forach. Spotkalem sie z kilkoma podobnymi problemami, ale rozwiazania niestety nigdzie. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie bo pliki sa dla mnie dosc istotne.
Pozdrawiam |
moze te pliki maja powyzej 4gb a ty masz partycje fat32?
|
Plik co prawda > 4 GB ale system plikow zdecydowanie ntfs. Jakies inne pomysly?
|
Pewnie niewiele wniose, ale po formacie (moje ciagle dazenie do lepszego+wirus) sytuacja jest bez zmian. Nie jest to zatem wina jakiegos bledu systemu. Co wiecej probowalem zrzucic ten plik z plytki na czystym Win XP, pozniej po wgraniu SP2 i w koncu po wgraniu Autopatcher`a. Efekt za kazdym razem identyczny, czyli zaden. Zastanawia mnie dlaczego tak sie dzieje, bo skoro plyta sie nagrala to i pliki powinny dac sie z niej skopiowac. Co zabawne-zrobilem obraz tej plyty w Nero, zamontowalem pod DT 4.03 i z wirtuala poszlo bez najmniejszego problemu. O co wiec chodzi?? Konia z rzedem temu (no, moze jednak tylko zgrzewke piwa ;)) kto problem rozwiaze. Zapraszam szanowne towarzystwo do dyskusji bo kwestia nie tylko jak zdazylem sie przekonac mnie dotyczy i pewnie wiele kamieni z wielu serc by spadlo :).
Pozdrawiam |
A tak sie z ciekawości spytam. Próbowałeś zrzucać ten plik na hdd z poziomu Linuksa?
|
Nie, linuksa widzialem raz jeden w zyciu i z pewnoscia nie bylo to na moim kompie. Nie zebym cos mial do tego systemu, ale nie jestem jakos przekonany do przesiadki. Tylko i wylacznie Win XP, na takim tez zreszta ten plik byl nagrywany.
|
Jeśli zrobiłeś obraz w nero, to masz możliwość wyciągnięcia plików lub jak sam napisałeś podmontowania obrazu, a tak swoją drogą to jak nagrywałeś te pliki? jak ostatnio nagrywałem znajomemu płytę (jeden plik miał 2,5GB) to utworzyłem najpierw obraz w Ultraiso i wypaliłem bez problemu w Nero (płyta działa bez problemów i wszystko da się skopiować, sposób polecam).
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:06. |