Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Plyta DVD w formacie UDF-blad nie mozna skopiowac (https://forum.cdrinfo.pl/f15/plyta-dvd-formacie-udf-blad-nie-mozna-skopiowac-62546/)

Tomek777 19.02.2006 16:18

Plyta DVD w formacie UDF-blad nie mozna skopiowac

Problem jak w temacie. Przed ostatnia instalacja (WinXP) nagralem kilka plytek z danymi. Nie moglem w ISO bo pliki ponad 1 GB wiec nagralem w UDF. Wczoraj chcialem jeden z tych plikow zrzucic na dysk i nie moglem - pojawia sie blad CRC. Sadzilem ze uszkodzona plytka, ale okazuje sie ze z zadnej nagranej w formacie UDF nie moge skopiowac plikow. Co dziwne pliki ponizej 1 GB daja sie zgrac na dysk bez problemu. Szukalem tutaj i na innych forach. Spotkalem sie z kilkoma podobnymi problemami, ale rozwiazania niestety nigdzie. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie bo pliki sa dla mnie dosc istotne.
Pozdrawiam

REi 19.02.2006 18:17

moze te pliki maja powyzej 4gb a ty masz partycje fat32?

Tomek777 19.02.2006 18:25

Plik co prawda > 4 GB ale system plikow zdecydowanie ntfs. Jakies inne pomysly?

Tomek777 23.02.2006 19:30

Pewnie niewiele wniose, ale po formacie (moje ciagle dazenie do lepszego+wirus) sytuacja jest bez zmian. Nie jest to zatem wina jakiegos bledu systemu. Co wiecej probowalem zrzucic ten plik z plytki na czystym Win XP, pozniej po wgraniu SP2 i w koncu po wgraniu Autopatcher`a. Efekt za kazdym razem identyczny, czyli zaden. Zastanawia mnie dlaczego tak sie dzieje, bo skoro plyta sie nagrala to i pliki powinny dac sie z niej skopiowac. Co zabawne-zrobilem obraz tej plyty w Nero, zamontowalem pod DT 4.03 i z wirtuala poszlo bez najmniejszego problemu. O co wiec chodzi?? Konia z rzedem temu (no, moze jednak tylko zgrzewke piwa ;)) kto problem rozwiaze. Zapraszam szanowne towarzystwo do dyskusji bo kwestia nie tylko jak zdazylem sie przekonac mnie dotyczy i pewnie wiele kamieni z wielu serc by spadlo :).
Pozdrawiam

kraluk 23.02.2006 20:04

A tak sie z ciekawości spytam. Próbowałeś zrzucać ten plik na hdd z poziomu Linuksa?

Tomek777 23.02.2006 20:47

Nie, linuksa widzialem raz jeden w zyciu i z pewnoscia nie bylo to na moim kompie. Nie zebym cos mial do tego systemu, ale nie jestem jakos przekonany do przesiadki. Tylko i wylacznie Win XP, na takim tez zreszta ten plik byl nagrywany.

PIOTR34 23.02.2006 20:57

Jeśli zrobiłeś obraz w nero, to masz możliwość wyciągnięcia plików lub jak sam napisałeś podmontowania obrazu, a tak swoją drogą to jak nagrywałeś te pliki? jak ostatnio nagrywałem znajomemu płytę (jeden plik miał 2,5GB) to utworzyłem najpierw obraz w Ultraiso i wypaliłem bez problemu w Nero (płyta działa bez problemów i wszystko da się skopiować, sposób polecam).

Tomek777 23.02.2006 21:06

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Jeśli zrobiłeś obraz w nero, to masz możliwość wyciągnięcia plików lub jak sam napisałeś podmontowania obrazu, a tak swoją drogą to jak nagrywałeś te pliki? jak ostatnio nagrywałem znajomemu płytę (jeden plik miał 2,5GB) to utworzyłem najpierw obraz w Ultraiso i wypaliłem bez problemu w Nero (płyta działa bez problemów i wszystko da się skopiować, sposób polecam).

Z wirtuala mam rzecz jasna mozliwosc wyciagniecia plikow, ale przyznasz drogi kolego ze zabiegow i tym samym czasu na to trzeba sporo. Jesli zas chodzi o sposob nagrywania plikow to zwyczajnie wybralem w Nero format UDF i nacisnalem BURN :). Ultraiso - teraz jestem juz madrzejszy i pewnie zrobilbym tak jak mowisz, ale nie sadzilem ze jesli to nagram tak jak proponuje mi program to beda jakies problemy. Byc moze sposobem byloby wybranie formatu Udf/iso?? Zastanawiam sie jeszcze czy moze miec jakies znaczenie to ze plyta jest dwuwarstwowa? Mysle ze nie powinno, ale...

Berion 23.02.2006 21:07

Cytat:

Napisany przez Tomek777
[...] Byc moze sposobem byloby wybranie formatu Udf/iso??

Ja tak robię. Ponadto nie potrzebjesz wtedy innych progsów do odczytu płyty (vide samo UDF).

Tomek777 23.02.2006 21:19

Cytat:

Napisany przez Berion
Ja tak robię. Ponadto nie potrzebjesz wtedy innych progsów do odczytu płyty (vide samo UDF).

To pewnie bedzie najlepszy sposob, jednakze chetnie zobaczylbym rozwiazanie tego problemu. W kazdym razie plik wyciagnalem robiac obraz i teraz przerabiam go winrarem na 2 mniejsze, czyli problem czesciowo rozwiazany.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:06.