Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Jak dodać gotowe polskie napisy do filmu DVD bez utraty Menu (https://forum.cdrinfo.pl/f13/jak-dodac-gotowe-polskie-napisy-filmu-dvd-bez-utraty-menu-62583/)

Devilman 20.02.2006 12:34

Jak dodać gotowe polskie napisy do filmu DVD bez utraty Menu
 
Witam !!!

Błagam was o pomoc !!! Błagam !!! Juz drugi dzień się z tym męcze i już wszystko mnie boli.
Chodzi o to że chce dodac polskie napisy do filmu DVD i ok przez temat konwersji juz przebrnełem, ale teraz męczy mnie to że tracę menu.
Dlatego prosze was (blagam) wytlumaczcie mi co mam zrobić, jakiego programu uzywac i jak ? Żeby wsadzic gotowe juz .sub i .idx do filmu bez utraty menu.
Będe tez wdzięczny za odesłanie mnie do takie samego topicku w ktorym rozwiazanie jest podane bo jak zwykle nic na tym forum nie moge znalezc (za duzo tego :()

Z GóRY DZęKUJę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reetou 20.02.2006 15:30

Wybierz dowolną metodę dokładania napisów. Po authoringu podmieniasz oryginalne vob'y na nowe i robisz update plików ifo za pomocą programu ifoupdate.

Devilman 20.02.2006 21:53

Działa !! ale nie do końca :(
Rzecz w tym, że gdy chce updatowac pliki IFO przez program Ifoupdate.
I robie to na tej zasadzie:
Original IFO patch podałem ścieżkę do pliku VTS_01_0.IFO znajdującego się wsród plików zlepionych z vobów po wsadzeniu napisów i reszty z org. ver. filmu
Authored IFO patch podałem ścieżkę do pliku VTS_01_0.IFO znajdującego się wśród plików po wsadzeniu napisów (czyli po plików po całej zabawie, ale pozbawionych menu)
Następnie jest coś takiego jak ,,Backup IFO patch'' i tu nie wiem czy coz podać czy zostawić tak jak jest czyli ,,C:\''
I wszystko fajnie, ale jak robię ,,Update IFO'' to update się nie robi, a na dodatek wyskakuje mi coś takiego: Run-time error '76'
Patch not found

PS. Konwertowanie napisów i ich wsadzanie zrobiłem korzystając z tego tutka

EDIT:
Wszystko już działa!!!!
Dla przyszłych błądzących
W Backup IFO patch należy wskazać ścieżkę do skopiowanego na HDD org. ifo

Reetou 21.02.2006 01:25

Cytat:

Napisany przez Devilman
Dla przyszłych błądzących
W Backup IFO patch należy wskazać ścieżkę do skopiowanego na HDD org. ifo

Eee, tam ;)

Dowolna ścieżka może być - jest to miejsce, gdzie zapisana będzie kopia oryginalnego pliku ifo (przed modyfikacją), tak na wszelki wypadek.


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.