Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   złamanie hasła na xp (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zlamanie-hasla-xp-62596/)

sowasowinski 20.02.2006 19:05

złamanie hasła na xp

A ja mam taki problem:
Mam kompa z bratem na spolke, mam windowsa xp.
Brat po ostatnim formacie zalozym dwa loginy moj i jego lecz problem w tym ze ja mam konto z ograniczeniami a on jest adminem, przez co niemoge nic sobie zainstalowac na kompie, prosilem go aby zmienil to lecz nieslocha :boks: .
Co mam zrobic zeby albo zlamac jego haslo ustawic siebie na admina a jego ogranczyc albo w jakis sposob poprostu ustawic siebie adminem.

Za jakiakolwiek pomoc z gory serdecznie dziekuje :spoko:

ed hunter 20.02.2006 19:21

Cytat:

Napisany przez sowasowinski
A ja mam taki problem:
Mam kompa z bratem na spolke, mam windowsa xp.
Brat po ostatnim formacie zalozym dwa loginy moj i jego lecz problem w tym ze ja mam konto z ograniczeniami a on jest adminem, przez co niemoge nic sobie zainstalowac na kompie, prosilem go aby zmienil to lecz nieslocha :boks: .
Co mam zrobic zeby albo zlamac jego haslo ustawic siebie na admina a jego ogranczyc albo w jakis sposob poprostu ustawic siebie adminem.

Za jakiakolwiek pomoc z gory serdecznie dziekuje :spoko:

co należy zrobić:
ładnie brata poprosić i przekonać, że nie będziesz robił bzdur. :taktak:

sowasowinski 20.02.2006 19:24

ten typ braci nieulega na prozby ;d

Prezesik 20.02.2006 20:10

Cytat:

ten typ braci nieulega na prozby ;d

kup mu dobre piwo, to dziala na kazdego :piwo:
powodzenia, a potem mozemy sie razem napisc piwa :piwo:

IceManSpy 20.02.2006 20:10

1. Ortografia :)
2. Sprobuj tybem awaryjnym , ale jak sie dowie ,ze cos kombinowales to masz przechlapane :rozga: :rozga: (moze ustawic ci haslo na bios i kompanie wlaczysz-> chyba ze wymiesz bateriie z plyty glownej a wtedy haslo zniknie i kompa zamknie ci na :gerda: )

mgit 20.02.2006 20:43

Zrobienie formata trudne nie jest, więć proponuję zrobić formata i po problemie :)

pablocoo 20.02.2006 20:47

Mam na dysku Windows Password Expert, podobno zluzy to takich celow, jak reset hasla np., wszystko z bootowalnej cd
Nie testowalem

ed hunter 20.02.2006 20:51

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Mam na dysku Windows Password Expert, podobno zluzy to takich celow, jak reset hasla np., wszystko z bootowalnej cd
Nie testowalem

a co na to brat kolegi @sowasowinski ???

bo nie chodzi o włamanie na system, tylko o to czyj on jest!!!!

pablocoo 20.02.2006 21:09

Cytat:

Napisany przez ed hunter
a co na to brat kolegi @sowasowinski ???

bo nie chodzi o włamanie na system, tylko o to czyj on jest!!!!

A co Ty bys zrobil, gdyby brat ograniczyl ci konto? :P
Gdyby zdobyl haslo brata/administratora moglby przeciez tylko zmienic swoje konto na normalne; brat prawdopodobnie nawet by sie nie zorientowal :>

ed hunter 20.02.2006 21:14

a jeśli ten brat z potrzebą włamania ma lat 12 i chce zainstalować jakieś g co mu ktoś na gg podał w szkole, a drugi ma lat 25-26 i magisterkę pisze na tym kompie....nie ma innego bo ....wiadomo....wymyślam, ale...?

PIOTR34 20.02.2006 21:22

eee tam @ed hunter dobrze mówi, dać mu :piwo:

oddwor 20.02.2006 22:59

Skoro, kolega nie potrafi zalogować się jako administrator w XP, to szkoda mówić, jakich ewentualnie szkód mógłby narobić....

Prezesik 20.02.2006 23:34

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
eee tam @ed hunter dobrze mówi, dać mu :piwo:

to ja mowilem.. przykro mi, ze tego nie dostrzegles.. :'( ide napic sie piwa z zalu <za Twoje zdrowie tez ;) > :piwo:

Predi 20.02.2006 23:50

Cytat:

zrob formata i strzel instalke windy od nowa :]
gwarantuje Ci ze bedziesz adminem :)
rownoczejsnie oznajmiam ze powyzsza metode zalaczylem jednynie w celach edukacyjnych i uzywasz jej na wlasna odpowiedzialnosc.... blebleble..... ;)

pablocoo 21.02.2006 00:21

Cytat:

Napisany przez oddwor
Skoro, kolega nie potrafi zalogować się jako administrator w XP, to szkoda mówić, jakich ewentualnie szkód mógłby narobić....

Ide o zaklad, ze brat zalozyl haslo na konto admina ;) Bo czemu by nie?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:42.