Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   GG chodzi ale go nie widać (https://forum.cdrinfo.pl/f5/gg-chodzi-ale-go-nie-widac-62725/)

FatAlbert 23.02.2006 23:39

Cytat:

Napisany przez @ndy
Mógłbyś bardziej rozwinąć myśl ? ;)

no os. które zablokowałem na GG bedąc na konekcie są pod nickami osób które były dodane na konekcie (troche chaotyczne ale ma sens :) )

udąło sie dzięki Piterniel trzeba ba było uruchomić w trybie zgodności z win98/ME reputke :) i inni też :) :respect: :respect: :respect: :respect: :respect:

Piterniel 23.02.2006 22:29

Cytat:

Dlaczego nie mogę uruchomić programu Gadu-Gadu pod Windows XP?

W celu rozwiązania problemu z uruchomieniem programu Gadu-Gadu po zastosowaniu autmatycznej aktualizacji należy zainstalować wszystkie patche do systemu Windows XP w tym Service Pack 1 z witryny Windows Update pod adresem windowsupdate.microsoft.com . Jeżeli nie ma takiej możliwości z powodu np. wolnego łącza, można sprobować ustawić tryb zgodności dla programu Gadu-Gadu. W tym celu należy:
1. Przejść do katalogu, w którym zainstalowany jest program. Można to zrobić poprzez kliknięcie prawym klawiszem myszki na ikonie Gadu-Gadu w menu Start - Programy, wybraniu Właściwości oraz kliknięciu na przycisk "Znajdź cel". Dostaniemy się dzięki temu do interesującego nas katalogu (zwykle jest to C:\Program Files\Gadu-Gadu)

2. Kliknąć prawym klawiszem myszki na ikonie gg (bądź gg.exe), wybrać Właściwości i przejść do zakładki Kompatybilność.

3. Zaznaczyć opcję Uruchom ten program w trybie kompatybilności i wybrać Windows 98 / Windows Me.

4. Kliknąć OK.

5. Z menu Start wybrać opcję Uruchom i wpisać C:\Documents And Settings\Nazwa profilu. Jeżeli nie pamiętamy nazwy profilu, wpiszmy jedynie C:\Documents And Settings - pojawią się katalogi profili, wybierzmy własny i przejdźmy do podkatalogu Gadu-Gadu (czyli pełna ścieżka to C:\Documents And Settings\Nazwa profilu\Gadu-Gadu)

6. W ww. katalogu Gadu-Gadu należy kliknąć prawym klawiszem myszy na katalog z nazwą profilu w Gadu-Gadu (np. Ja) i wybrać opcję Kopiuj.

7. Należy przejść ponownie do katalogu gdzie zainstalowany jest program Gadu-Gadu (patrz pkt. 1), utworzyć w nim nowy katalog o nazwie Users poprzez kliknięcie prawym klawiszem myszy na pustym miejscu oraz wybraniu z menu kontekstowego opcji Nowy - Folder.

8. Po utworzeniu nowego katalogu Users należy kliknąć na niego prawym klawiszem myszy i z menu kontekstowego wybrać opcję Wklej.

9. Można już uruchomić program Gadu-Gadu. Jeżeli nie załaduje się automatycznie nasz profil, należy anulować tworzenie nowego i po ukazaniu się głównego menu programu wybrać z menu Gadu-Gadu opcję Użytkownik - (np. Ja)
Warto spróbować

andy 23.02.2006 21:44

Cytat:

wieć JW uruchamiam GG ale jako tak program główny uruchamia sie tylko że go nie widać. W menedżerze (ctrl-alt-del) w zakładce procesy gg.exe jest ale w obszarze systemwym go nie ma dlaczego?
Jeżeli się nie myle to któraś z wersji Gadu miała takie babole, spróbuj zainstalować najnowszą wersje w czystym katalogu i usunąć poprzedni profil.

Cytat:

a na konekcie to nie chce siedzieć bo mi po******ył*** znajomości i troszke przpału sie zgarnęło :((
Mógłbyś bardziej rozwinąć myśl ? ;)

**mondeo** 23.02.2006 21:31

a jaką wersję GG masz zainstalowaną
zainstaluj najlepiej wersję Gadu-Gadu 6.1.158
może i nie najnowsza ale pewna

PIOTR34 23.02.2006 21:25

Przeinstaluj gg

FatAlbert 23.02.2006 19:52

GG chodzi ale go nie widać

wieć JW uruchamiam GG ale jako tak program główny uruchamia sie tylko że go nie widać. W menedżerze (ctrl-alt-del) w zakładce procesy gg.exe jest ale w obszarze systemwym go nie ma dlaczego??wiecie czu tak sie dzieje ? a na konekcie to nie chce siedzieć bo mi po******ył*** znajomości i troszke przpału sie zgarnęło :((

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:02.