![]() |
Wlasnie testuje KGB, wkrotce podziele sie wynikami.
(porownuje do 7-Zip) KGB daje rzeczywiscie lepsze rezultaty, w postaci mniejszych plikow wynikowych. JEDNAK ze wzgledu na czas kompresji (od kilku do kilkunastokrotnie dluzszy niz w 7-Zip z ustawieniem Ultra - kto nie wie o czym mowie, niech sprobuje), i plik wynikowy kilka do kilkunastu procent mniejszy (niz 7-Zip), zdecydowanie nie warto zawracac sobie glowy programem KGB. W przypadku malych plikow ktore to swiezo skompresowane chcielibysmy przeslac przez internet, sprawa wyglada mniej wiecej tak: kilkadziesiat sekund dluzsze wysylanie pliku sprawi, ze kilkanascie/dziesiat minut zaoszczedzilismy nie dokonujac kompresji programem KGB. Przyklad 1: dokument Word, rozmiar 10 371 072 kompresja 7-Zip - 306 729, czas 24sek (Ultra - stopien najwyzszy) KGB: 249 445, czas 9 minut z kawalkiem (za szybko zamknalem okienko statystyk), stopien jeden ponizej najwyzszego To jest przewaga? Jak ktos ma komputer rodem z KGB to moze tak... Z ciekawosci niech ktos skompresuje kilkudziesieciomegabajtowy plik KGB i 7-Zipem (nich bedzie np z PRAWIE maksymalnym stopniem kompresji), porowna rezultac (zaoszczedzone miejsce) i czas kompresji. |
Ilość załączników: 1
wrzuciłem katalog o rozmiarze 1,7mb do kompresji.
przy uzyciu metody normalnej rozmiar wynosił w porównaniu do maksymalnej winrar'a tak jak na obrazku. różnica pomiędzy nimi była niezauważalna, gdy kazałem utworzyć archiwum samorozpakowywujące *.exe. z ciekawości dałem też kompresję maksymalną - szacowany czas 80 tyś godzin :] |
KGB uzywam juz dosc długo. Mi M$ Beta kompresował 3.5 godziny przy procku 2.4 Ghz. Skutek tej kompresji przedstawił @adbok.
polecam:) |
Cytat:
|
Mógłby ktoś o mocnym kompie skompresować na maksymalnym stopniu kompresji obraz ISO (tylko taki przynajmniej 650 MB).
Bardzo mnie ciekawi jak bardzo uda się go spakować. |
@ed hunter - to dlatego taka nazwa ;p
|
hehe pobawiłem się z małym pliczkiem tekstowym i
4 193B na maksimum zamieniłem na 380B :D winrarem przy najlepszej kompresji z 4 193B zrobiło się 503B :) fajne, ale aby mocno skompresować jakiś duży plik trzeba mieć najnowszy komputer KGB ;p |
sprawdz jak dlugo KGB rozpakuje OFFICE 2006 ... 8,9,10,12h....
|
a czy przypadkiem ten mega archiwizator nie przerzuca gdzieś 95% plików do jakiegoś ukrytego katalogu :hmm:
trzeba by to sprawdzić rozpakowując to archiwum na innym kompie. |
Wygląda ciekawie, potestuję jutro. :D
Dzięki wielkie! :spoko: |
Polak potrafi :)
|
Cytat:
kompresja normalna to 4min - roznica 3min a sie roznia tylko 0.2MB :) @IceManSpy - zerkinj na obrazek gdzie jest pokazany najwyzszy stopien to zobaczysz dlaczego go nie dokoncze :D . Wypakowanie offica to jakies 9h;/;( |
Cytat:
Na najnizszym, daj maxymalny!!! Czy ja wiem. Mam program sp2004 (do stresowania procka) i w WinRARze mam 215KB przy najlepszym ,a w tym KGB mam 183KB przy maxymalnym. Rozpakowany ma 2,03MB. Ale wg mnie nie da sie 500MB upchnac do 1,4MB!! Jezeli tak bedzie to ile bede za kilka lat zajmowac gra na dwustronnej DVD ;) |
Sorry źle odczytałem twojego posta.
Jakie pliki pakowałes i ile to trwało?(czas to pieniądz) |
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:24. |