![]() |
Verbatim DVD+RW 8x
Już od ponad roku dostępne w ofercie Verbatima są nośniki DVD-RW 6x i DVD+RW 8x. I o ile z dostępnością DVD-RW 6x nie ma żadnych problemów to nigdzie nie można zdobyć DVD+RW 8x.
Może wiecie gdzie i w jakiej cenie można je kupić? Dlaczego nie są szeroko dostępne jak DVD-RW 6x? |
mozna je zdobyc ale nie w polsce :-) , w niemczech sa dostepne bez problemow, powod jest bardzo prosty wschod europy <czyli my> jest graciarnia unii europejskiej czyli wszystko co stare a nie poszło na zachodzie laduje u nas :-). co do ceny to nie mam pojecia bo były w euro
|
Nie do konca, tutaj dzialaja metody rynkowe. Dystrybutorzy widac oceniaja ze nie oplaca sie sciagac tych plyt, bo beda sie sprzedawac dosc wolno (cena) i szybko taniec, wiec interes skonczy sie wtopa. Caly czas ok 50% kieruje sie jako glownym wyznacznikiem cena, a pozostalych 50% tez pewnie trudno bedzie przekonac do wydania np. 2x wiecej tylko dlatego zeby miec wyzsza predkosc. Reasumujac - nie kalkuluje sie.
|
Czyli Verbatim DVD+RW 8x na razie nie ma i pewnie prędko nie będzią dostępne. Więc czy można u nas dostać jakieś w miare dobre (markowe) płytki DVD+RW 8x?
|
Nie wiem czy sa dvd+rw 8x TDK ale poszuakaj
|
Cytat:
|
KC42 daj spokuj ja w zyciu bym nie wlozyl tej plyty do swojego napedu i zalorze sie ze bledow bylo by multum, z reszta SonicX pytał o markowe plyty a omegi napewno nimi nie sa
|
Znalazłem markowe Ricoh DVD+RW 8x. Z mniej znanych są jeszcze TRAXDATA DVD+RW 8x i Imation DVD+RW 8x. Do nabycia u nasy chyba tylko TRAXDATA DVD+RW 8x.
Dziwna sprawa z tymi Verbatimami DVD+RW 8x, po cichu znikneły z oferty firmy. Na stronce są tylko DVD+RW 4x i DVD-RW 6x. Ciekawe dlaczego? |
Cytat:
|
czy tylko te omegi sa dostepne w Polsce, nie ma żadnych innych dvd+rw 8x?
|
Teoretycznie są jeszcze Traxdaty. I te wlasnie plyty chcialem, tyle ze przy skladaniu zamowienia nie mieli ich na stanie. Stad zaproponowali mi Omege.
|
Cytat:
|
Zanjomy mi kiedys dal kilka cd-r omega, po nagraniu nic sie nie dalo odczytac szajs totalny
|
cd-r najgorsze nie sa, ale cd-rw to juz byl badziew, zlotko schodzilo
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:43. |