![]() |
W wiwie jest klopot z pilotem. Trzeba dokladnie celowac, pod odpowiednim katem w odtwarzacz zeby zalapal...
ale za to ma dts co nie jestem pewien w mantcie (emp 2 tego nie mial) |
To ja tez sie pochwale :D swoim playerkiem, a mianowicie CyberChome 462, mam go już z 1,5 roku (kupilem jak tylko sie pojawiły w carefur'ze) i dopiero niedawno wyszło oprogramowanie które usuneło większość ( czy wszystkie to tego nie jestem pewien :> ) mankamentów (zainteresowanie wiedza jakich :mruga: ), tylko jest jeden haczyk to oprogramowanie wypuściła inna firma (lub też zmówiła u producenta sprzetu ;) ) a mianowicie dosyć znana na rynku np. Francuskim firma DUAL.
Takie coś "Odtwarzacz czytający kodeki takie jak QPEL i GMC" to potrafił od kołyski :) ( no może GMC nie do końca w plikach kompresowanych Xvid'em ) takie zalety posiada konkurencyjny procesor Zorana. Tak ogólnie można powiedzieć o tym sprzęcie, że potrafi wyświetlić bardzo soczysty i ostry obraz, dźwięk także jest wysokiej jakości ( osobiście mam tylko 2 głośniki ale czytałem testy gdzie dźwiek 5.1 zbierał pozytywne opinie) mp3 bardzo ładnie brzmią. Ostatnio widziałem je w promocji w sieci multi rtv i agd po 99zł :) - ja płaciłem 260zł - więc wydaje mi się, że warto, tylko soft na starcie zmieniamy na DUAL'a i za taką kase nic lepszego sie nie znajdzie. :D Tak wiec większość problemów z np. Emperorem III można rozwiązać nowym softem ale na to trzeba czasu i umiejetności (jak np w Cyberchome która to firma za bardzo ich nie ma :) i trzeba się posiłkować innym softem) |
Hmm, dodam coś od siebie ...
Mam Emperora 1 od jego wprowadzenia na rynek (obecnie w posiadaniu mojego ojczulka) oraz Emperora 2 - swego czasu bardzo chwaliłem sprzęt Manty przedewszystkim za stosunek ceny do możliwości. Ostatnio obydwie manty trafiły do serwisu - emperor 2 migał swoim podświetleniem jak colorofon - uszkodzenie zasilacza (częsty powód wizyt w serwisach włascicieli) natomiast Emperor 1 mial chwilowo zastąpić 2 w odtwarzaniu bajek dla dziecka - niestety nie przetrzymal podróży ( samochód - 15km) - prawdopodobna przyczyna uszkodzenie glowicy lasera - od trzech tygodni w serwisie - serwisy dławią sie tym sprzętem , ten z Krakowa (ul. Bałuckiego) już zrezygnował ze współpracy z firmą Manta - dodam że ma autoryzację wielu marek i jest jednym z większych w Krakowie. Zarowno w Tesco jak i w Makro gdzie zakupiłem obydwa "sprzęty" polki serwisu uginały się od sprzętu Manty - to tak na przemyślenie. Zakładając nawet dużą sprzedaż tej marki to i tak wyglądalo to "nienaturalnie" Kilku moich znajomych (niektorzy za moja namową) jest równiez w posiadaniu tego gówna - jeden z nich już trzy razy oddawał Emperora do serwisu - miał też spore problemy - serwis potrafi wszelakie uszkodzenia zwalać na wynikle przy aktualizacji softu, ażeby tylko wymigać się od naprawy gwarancyjnej. Ostanio jeden z kumpli kupił własnie Trojkę - cieszył sie nią tydzień - teraz ma ją serwis (chyba się nie cieszy). Jezeli poczytasz forum Manty to zauważysz że nowe modele odtwarzaczy sprawiają dużo więcej problemu niż te pierwsze - wiekszość negatywnych opinii użytkownikow jest usuwana w cień przez adminów ale czasem coś przeniknie. Podsumowując - nie polecam tego sprzętu , nawet za taką cenę. Lepiej uzbierać i za jakiś czas kupić jakiegoś Pioneerka z odczytem txt lub Yamahę czy Panasonica. Wybór jednak należy jak zwykle do kupującego ... ;) Szczęścia życzę :spoko: |
Cytat:
:fiu: |
Don Laser ,doskonale zdaje sobie sprawe że firmy uciekają od kosztów i w pełni sie zgadzam z tobą że znane firmy uruchamiają fabryki np w Chinach czy Malezji ,wypuszczają pod różną nazwą ale będę uparcie twierdził że jednak te markowe firmy bardziej dbają o jakość swoich produktów.Kilka postów do tyłu ktoś napisał że coś tam niepodokręcane było w Mancie ,i tak mogło być ale jak to świadczy o firmie,nie każdy weźnie śróbokręt i dokręci ,widziałem instrukcje obsługi Manty i bez internetu ciężko sie obejść (chodziło o ściągnięcie blokady rodzicielskiej)skąd ten biedny kupujący ma wiedzieć że żeby oglądnąć film musi wklepać kod a jak już to jaki?
Każdy ma swoją opinię ,ja uważam że jeżeli różnica w cenie nie jest za duża to lepiej kupić coś znanej firmy ,wg mnie będzie to bardziej dopracowane. |
Biskup , hmm wydaje mi się że nie zrozumialeś postów VIZZARD'a , a jeśli wychodzisz z błogiego mniemania że każdy producent sprzętu "sobie rzepkę skrobie", to się mylisz na całej linii. Nikogo dziś nie stać by wyprodukować sprzęt całkowicie od początku u siebie zaprojektowany, i wytworzony na własnych wymyslonych elementach .Dotyczy to także Sony i Panasonica - potentatów w tej branży. I każdy ucieka z kosztami, gdzie?, do Chin , na Tajwan , wszędzie gdzie się da cos zaoszczędzić.
W Polsce magia marki już nie istnieje, wystarczy się dowiedziec gdzie tzw. markowy sprzęt jest produkowany. Naprawdę myślisz że np. DVD Sony sprzedawany w Polsce jest Made in Japan? :ysz: |
VIZZARD masz racje ,przekonałeś mnie !!!!,jak będę kupywać DVD to kupie sobie Bentleya albo Clatronica bo takie sony to nalepka tylko jest a w środku i tu niespodzianka - np manta...
A wogóle mojego Epoxa zamienie na ECS bo tylko napis taki dali i przepłaciłem Nie mam nic przeciwko Mancie,wspaniały sprzęt do dociekania dlaczego coś sie nie da lub nie idzie ,albo jaki soft jest lepszy ,wiem tylko tyle ,koleś kupił i w ciągu 2 mcy dwa razy była w serwisie .Rozebrałem moją mysz optyczną Logitecha i kurde nie ma w nim Manty,Jutro pędze do Reala bo tam są optyczne manty,nich mam porządny sprzęt,a co.... Pozdro :)) |
Jest jeszcze drobny szczegół
Cytując STĄD :czytaj: "DVD 011 Emperor III - Odtwarzacz czytający kodeki takie jak QPEL i GMC" Nie interesuję się tym zbytnio, ale w tej chwili taką możliwość mają jedynie Manty od modelu DVD-11 I bodajże Korr Jeżeli jest inaczej - niech ktoś uzupełni :taktak: :czytaj: |
Cytat:
BTW odtwarzarka juz zakupiona , ale IMO chyba lepszym wyborem byłby Bellwood http://napisy.org/sklep/ cenowo wychodzi podobnie,a konstrukcja wydaje się być solidniejsza, a na forum -napisy- raczej nikt nie narzeka na ten sprzęt. |
Cytat:
Hmmm.. :hmm: Powstaje też pytanie - jeżeli Microlab to to co Philips a nazywa się Microlab i dlatego tyle chodzi To gdyby nakleić mu znaczek Philips to był by to Microlab czy Philips? :pytanie: I czy chodził by tak samo długo jak Microlab? :> :D |
No i zdecydowałem się.
Zakupiłem Mantę Emperor 3, narazie przetestowałem na niej DVD, mp3, jpeg i co najważniejsze divxy i jak narazie działa bardzo dobrze. Nawet odczytała mi film z płytki DVD RW, która na kompie trochę przycinała. Oczywiście myślałem nad zakupem czegoś droższego/lepszego, ale niestety wiadomo...kasa. Narazie jestem zadowolny bo jak na tą cenę jest wszystko czego potrzebowałem. Dzięki za opinie, obym nie musiał pisać jeszcze kiedyś w tym temacie że coś tam nie chodzi :) Na razie działa OK :) |
VIZZARD - tak, historie Twojego Philipsa przypominaja mi KiSSy :| syf nad syfami..
do autora tematu - z tych dwoch wybralbym mante, a gdybym mial wiecej kasy to Pana X pozdro ;) |
Cytat:
A ja dalej będę twierdził że lepiej kupić Audi niż Poloneza |
Cytat:
Toż nie namawiam... Informuję i doradzam :D |
Jasne!
Znane marki są najlepsze! :spoko: A znacie taką markę jak Philips? Ostatnio miałem nieprzyjemność otwierać jedno takie - chyba model 520 bez DivX I wiecie co jest w środku? :wow: Pewnie nie chcecie wiedzieć :> To samo co w odtwarzaczach klasy Microlab Ale! O ile Microlab chodzi parę latek do dziś O tyle ten Philips już padł po roku używania :fala: Znacie jeszcze jakiś markowy sprzęcik? :hmm: :> || |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:25. |