Problem z LG GCE 8240B i z NERO
Heh , kupilem se nagryware:). Model - Cd-R/RW GCE-8240B. Zamontowalem ją - wszystkie kabelki połączone ;). Mam Celerona 366MHZ, 64mb ram, 6 GB na dysku (troche kiepski sprzęto co prawda...). Po włączeniu kompa moj WIN98SE pieknie odnalazl nagryware (panel sterowania/system/cdrom i tam mam teraz dwa napędy). Wlaczam NERO (mam wersje 5.5.2.4. OEM) ustawiam wszystko tj. co chce przegrac itp. Wlaczam przycisk do wypalania (oczywiscie wszystkie plyty sa tam gdzie trzeba) i tu zaczynają sie problemy. Mianowicie, Nero najpierw przegrywa to co ma wypalic do pliku image.nrg ,a potem kiedy jest 'burn process started' UDAJE ,ze nagrywa (i nawet chwali sie na koniec ,ze nagrywanie pomyslnie zakonczone;)) plyte :/. W napedzie nie swieci sie wiec zadna dioda i cd sie nie wypala i jest dalej puste. Rowniez po wybraniu z menu 'CD-Recorder/Choose Recorder' jest pokazany tylko 'Image Recorder' ,a mojej nagrywary tam niema :(. Poradzcie co zrobic , z gory dzieki. Ja jestem cienki w tych sprawach i w ogole nowy na tym forum.
korny
|