![]() |
Proszę o polecenie tanich płyt printable DVD+R DL
Witam, najlepiej pytać u źródeł, więc polećcie mi proszę jekieś tanie płytki printeble DVD+R DL dostępne w internecie, bo na mojej wiosce to raczej nie kupie :]
Moja nagrywarka to Benq 1650 gdyby to kogoś interesowało. Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Wielkie dzięki za info. :]
A tak przy okazji, to mam jeszcze jedno pytanko, czy jest w necie jakis ranking płytek DVD+R? Bo potrzebuje kupić większą ilość, powiedzmy 50-sz. ale nie wiem jakie wybrać i gdzie je kupić, zeby było tanio....? Pozdrawiam. |
Cytat:
W tej chwili to chyba najlepszy i najpewniejszy wybór. Mimo troszkę wyższej ceny od konkurencji to warto dołożyć parę groszy i mieć pewność, że po kilku-kilkunastu miesiącach po ich wypaleniu nic złego się z nimi nie zacznie dziać i nie zgubi danych. Ja kupuję w małym sklepiku w Rzeszowie i płacę za sztukę z szpindla - 1,80zł Pozdrawiam :spoko: |
videohelp.com ale to nie ranking a stronka z opisami plytek
|
A co sądzicie o tych płytkach http://www.allegro.pl/item90448964_p..._was_hit_.html ???
Nie będzie z nimi problemów? |
Do czasu aż ich nie włożysz do napędu będą OK! Poważnie, odpuść sobie jeśli zależy Ci na trwałości danych!
|
Oki, to już jestm pewien, że nie warto :]
Mam jeszcze jedno pytanko, jakie płytki byście radzili mi zakupić, bo chcem zamówić paczuszkę powiedzmy 50-szt.... |
Verbatim+/-,sony +/-, TDK - :]
|
Cytat:
Verbatim 16x :spoko: Sony też chwalą. Jeśli już koniecznie nie chcesz wydawać więcej niż 1PLN to ostatnio trafiły mi się Esperanzy 8x +R z nośnikiem od MBI i paliły się znakomicie, choć nie wiem jak z trwałością:) |
To zerknij na test http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...2&postcount=38 nie jest źle.
ps. te esperanzy to bym odradzał ;) no chyba, że tez się "trafą" dobre ale to loteria |
Czyli wychodzi na to, że Verbatimki 16x i Sonego 16x :]
A tak swoją drogą, to przydałoby sie założyć jakiś temat, typu, które nośniki warto kupować a których nie warto.... Aha jeszcze jedno, jak to jest z dobrymi płytkami typu Verbatim itp. sprzedawanymi na allegro, mogą być wybrakowane lub ze złej partii? Gdzie Wy się zaopatrzacie w nośniki? |
Cytat:
Najlepiej poszukaj w swoim mieście najmniejszego sklepu komputerowego z jak największą ilością pajęczyn i tam powinno być najtaniej :haha: Odradzam hieprmarkety czy Media M., drożyzna nawet po przecenach. Może być jeszcze giełda komputerowa, ale to tylko w największych miastach. Cytat:
|
Oki, dzięki za pomoc :]
A na allegro to i tak kupiłem, bo w mojej wiosce nie ma tanich płytek DVD :D (Allegro cake 50 szt. płyt Verbatim x16 71,50zł z przesyłką). Pozdrawiam. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:25. |