![]() |
Co oznacza ---> do znających angielski
Co oznaczają po polsku nastepujące zwroty:
1. do (someone) horn 2. do a fabaurt 3. do exercises 4. do one's daty 5. do the diskes 6. do damage 7. do cause |
do damage - zrobić szkode ? , zepsuć coś ?
do exercises - > zrobić zadanie |
Cytat:
|
Poczekajcie jak moje dziecko wróci z wykładów. Pozdrawiam
|
a zrobić zadanie domowe to nie jest czasem do one's homework ???
|
Cytat:
3. robic kupe (nie wiem czy o to znaczenie chodzi) 4. zrobic komus minete |
skad masz te zwroty?
spisywales je ze sluchu? Pytam sie, bo polowa z nich z tego co mi sie wydaje w ogole nie istnieje, no ale... 1. 'to do horn" - pierwsze slysze, horn jako rzecz. to rog badz klakson w samochodzie. moze chdzi o podniecanie kogos, ale to wtedy byloby raczej make someone horny 2. fabaurt - chyba nie ma takiego slowa, chyba ze to cos w francuskiego 3. cwiczyc lub robic zadania 4. daty ??? - pierwsze slysze 5. diskes ??? pewnie chodzi o diskus - czyli dyscyplina - rzut dyskiem 6. wyrzadzic szkode 7. do cause - nie ma czegos takiego, po prostu - cause - czyli powodowac sprawdz te zwroty bo wg mnie sa po prostu zle napisane, pewnie chodzi o cos innego. Jak cos to sluze pomoca ;) |
Cytat:
|
nom pisane ze słuchu i troche nakręciłem ;)
co do do (someone) harm miało być czyli robić komuś krzywdę :) |
Cytat:
3 - Robic cwiczenia 6 - wyrzadzic szkode/uszkodzic cos 7 - zrobic sprawe? nie wiem xD |
Ups jesli niektóre z tych zwrotów są "okołodowcipne" to pozwolicie, że nie będę prosił dziecka o ich tłumaczenie. Chyba bym się bardziej wstydził niż Ona. Pozdrawiam
|
1. robi (komuś) róg
3. robi ćwiczenia 4. robi czyjąś datę 6. wyrządza krzywdy 7. powoduje Tak mi przewtłumaczyło w Englisch Translator |
www.e-dict.pl - większość powinieneś znaleźć :D
|
Co to za słowa "daty", "diskes" czy "fabaurt"?
Przepisz jeszcze raz dokładnie. www.ling.pl chociaż mogą to być idiomy (czyli znaczyć coś zupełnie innego, niż poszczególne słowa) - wtedy http://www.idioms.myjewelz.com/ |
Już se z tym tłumaczeniem poradziłem :fiu:
A stronki podane na pewno się przydadzą :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:11. |