![]() |
Cytat:
Porty nic do tego nie mają. Może masz bana na zakres IP. Też mam neo/wawa i nie mam bana. Zmień 5 razy IP i trafisz na zakres bez bana. |
Cytat:
|
Z tą stroną to mnie zdziwiliście. Jak wrócę z pracy to popatrzę o co tam chodzi.
|
@Banana, program FreeVPN i podłącz się pod jakiś darmowy serwer :D
|
Jak obejsc bana na chatroulette.com - jakies pajace atrybutami giejstwa machali i wiekszosc IP jest poblokowane z neostrady. Strona typu anonymouse.org nie daje rady.
Moge dowolne porty sobie przekierowac. |
Cytat:
|
@Patrix faktycznie chyba coś tam jest.
http://img213.imageshack.us/img213/7082/screen000l.png Do tego VirusTotal w 50% wskazuje na malware. Roznosi się o ten skrypt: addonrock.ru/URL.js Chyba mu ktoś się włamał na stronę i zamieścił malware... |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Ta stronka załatwiła tego XP, poinstalowało się malware i fake program antywirusowy w javie ściągający jeszcze więcej syfu :) Nic tylko wywalić VHD i wypakować nowy z backup'u. Edit. Zerknij sobie na źródło strony :D Google jest tego samego zdania co ja. Załącznik 56630 |
Zmieńcie sobie oprogramowanie bo robią fałszywy alarm.
|
Avira to samo:)
|
Ilość załączników: 1
Apropo Smartek.
Wlazłem sobie na Twój profil, kliknąłem na 'O mnie' a tam: Cytat:
wymoderowano adres strony[/QUOTE] Nie zawiodłem się... Załącznik 56629 Wygląda to jak jakaś robota dzieciaka neo, coś mi się chciało wcisnąć na komputer. Chcesz czerwoną reputę ? :P // Usunąłem adresy, żeby roboty nie chodziły po tym i ktoś nieświadomie nie kliknął // Bartez |
@Smartek zapewne ruch jest puszczany przez squida i wycinane są strony inne niż ta co podałeś. Można spróbować pokombinować z tunelem VPN.
Jeżeli nie masz dostępu do serwera po ssh to w domku postaw na sprzęcie (OpenVPN, IPSec). |
Smartek, pingi też nie idą ?
|
Smartek, studiujesz?!
|
Odkopię, lubię archeologię.
Na uniwerku mamy WiFi, znam hasło, ale... działa tylko jedna strona - uni.lodz.pl :rotfl:, żadne google, żaden onet, wp, nic... Czy da się coś poprzeglądać czy muszę zainwestować w mobilkę i modem do tego? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:30. |