![]() |
Witam wszystkich
Właśnie się zapisałem na grupę i w związku z tym witam wszystkich bardzo serdecznie.
Mam też pierwszą prośbę. Chciałbym kupić sobie nagrywarkę. Zależy mi bardzo aby można było na niej przegrywać wszelkie (pozabezpieczane) płyty (np. Playstation/PlaystationII). Nie zależy mi specjalnie na super prędkościach (będę z niej korzystał na użytek własny :). Co wybrać? pozdrawiam i dziękuję za wszelkie rady Jacek Szpyrka |
Witam MAJA-Soft !
(A na mojego posta dotyczącego Twojego progsa KatalogCD 2.51 odpowiedzieć nie łaska, co ?) Dobrze trafiłeś, tutaj 100 osób Ci doradzi. (Pewnie każdy co innego, ale co tam ;)) Ja Ci radził nie będę (przynajmniej dopóki nie doczekam się jakiejś odpowiedzi na posta) a'propos: jeszcze jedna rzecz której nie robi: nie pamięta parametrów ostatniego katalogowania po restarcie programu (tzn. jakie pliki i jakie archiwa). Pozdro.6 P.S. Pozwoliłem sobie (i zapewne inni również) pisać do Ciebie na "Ty", bo taka jest konwencja tego Forum. |
Łaska łaska, tylko że ... to moja żona na nie odpowiada bo ja siędzę w pracy i zarabiam na chleb i przyjemności. Po pracy mam na tyle dosyć, że domowego komputera nie włączam częściej niż raz na tydzień (chyba że mam jakiś fajny film na DVD).
Dlatego nie potrafię teraz powiedzieć dlaczego nie odpowiedziałem. Możesz wysłać mi na priva przypomnienie o co chodziło to na 100% wyślę dzisiaj odpowiedź. >Ja Ci radził nie będę (przynajmniej dopóki nie doczekam się jakiejś odpowiedzi na posta) A może jednak. Obiecuję, że napiszę odpowiedź dzisiaj. Chciałbym w ten weekend już coś zrobić. pozdrawiam Jacek Szpyrka |
No dobra, generalnie powinieneś zainteresować się jednym z modeli:
- LITEON 24102B (sprawdzony) - LG GCE-8160B (sprawdzony) - LG GCE-8320B (nie miałem okazji, ale podobno jak 8160) - TEAC CD-W524E (tylko modele z biosem 1.0a) Generalnie poleciłbym Ci TEAC'a (ze względu na trwałość i wykonanie - chociaż pewnie zaraz mi się za to oberwie ;)), ale nie ma w tej chwili (tak mi się zdaje) gwarancji że radzi sobie z nowym SafeDisc-iem 2.51. Następny w kolejności dorad jest LiteOn. Uważaj: ostatnio wszedł do handlu model LITEON 24103 i on już nie radzi sobie z zabezpieczeniami tak jak 102. LG - jak kto lubi, ja nie przepadam ;), chociaż muszę powiedzieć że są niezłe. Decyzję musisz podjąc sam. Pozdro.6 |
No właśnie też myślałem nad LG 16. Znajomy znowu poleca mi TEACa (sam też lubię tą markę).
Mam jednak wątpliwości. Jak jest z wiarygodnością danych na stronach cdrinfo. Np. napęd LG 16 jest opisany jako chodzący w trybie PIO-4. Wszędzie na sieci natomiast napisane jest, że chodzi on w UDMA-33. LG 32 ma nie radzić sobie z SD 2.51+. Twój post natomiast sugeruje, że radzi sobie dobrze. pozdrawiam Jacek Szpyrka |
Cytat:
Z tego co wiem, LG 16x będzie teraz ciężko już kupić (braki w magazynach) i nie wiem czy jeszcze wróci. Jeszcze tydzień temu miałem TEACa W512EB 12x, ale nie radził sobie z SD. Kupiłem LiteOn'a. Jakie wrażenia? Nie dorównuje on jakością wykonania TEACowi, ma tylko rok gwarancji (TEAC 2 lata). Porównałbym go do powiedzmy LG - może oczko wyżej). Samsungi odradzam - znajomy ma 24x, a w instrukcji: muzykę nagrywamy do 8x, mp3 i filmy 12x, a dane 16x-24x. Próbował wszystko na 24x i niestety niewiadomo czemu paliła się płytka. Wmontowali chyba hardwarowe sprawdzanie zawartości i blokowanie jeżeli nagrywasz dane szybciej ;) Kicha. Ale o czym to ja.. A, podobnież są TEACe 24x z biosem 1.02a które przegrywają SD251. Jeżeli sprawa się potwierdzi - kupiłbym sobie znów Tacę, jeżeli nie - chyba LiteOn'a (16x kupiłem poniżej 400zł..) Pozrawiam Luk |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:59. |