![]() |
dezintegracja plytki w nagrywarce i pozniejsze problemy
otoz moj brat wsadzil jakas taniap lytke do nagrywarki i plytka zamienila sie w gwiezdny pyl. rozlozylem wyczyscilem, zlozylem. niby wszystko ok ale jak zaczyna rozpedzac plytke to slychac warkot i staje i proboje od nowa, caly czas w kolko. odczyt i zapis sa ok tylko ze nie moge przekroczyc 4x bo wtedy zaczynaja sie problemy. warknie i staje. ktos ma jakies pomysly co to moze byc?
|
ja bym jeszcze raz rozkrecil i zlozyl :) musialo cos pozostac :]
|
ja bym radził zmienić nagrywareczke :)
|
nie wiem jak Ci pomoc ale mimo wszystko podaj nazwe tych plyt zeby nikt wiecej nie kupil....
btw. Naprawde w pyl? mi raz sie rozleciala na czesci ale w pyl to jeszcze nie widzialem... |
w pyl. a plytki hawk. nie moglem otworzyc nagrywarki. wiec dziurka awaryjna i wyciagnelem szuflade i sie wysypalo :| warstwe oblaskowa dodzisiaj zbieram po pokoju :|
|
Jak na mój gust to chyba soczewka jest porysowana...
Kup nowy napęd i używaj Verbatimów :spoko: - widać, że nie warto oszczędzać na płytkach... |
co ma soczewka do kiepskiego rozpedzania? napisalem ze warczy tak jakby sie plytka slizgala na wirniku.
|
Nie jestem specem, ale jak mi mój stary napęd zaczął tak się zachowywać, to po przeczyszczeniu soczewki było OK. Może, jak nie jest w stanie odczytać, to zwalnia...
|
a moze czesci tej plyty przedostaly sie do mechanizmow?
normalnie pownienes firme hawk lub manta pozwac do sadu. :( Mimo ze nagrywarke uzywales zgodnie z przeznaczeniem to przeciez nikt nie uzna Ci gwarancji.... :'( co za smieci oni sprzedaja? to zdecydowanie najgorszy szyf. :ysz: Plytki "activejet" moze sie nie wypalaja ale przynajmniej napedow nie psuja... |
mojemu siostrzeńcowi rozerwała się oryginalna płyta z Diablo II i załatwiła nagrywarkę CD-RW Samsung, kupioną jeszcze wtedy za ponad 200 zł ((
nagrywarka miała pól roku, ale gwarancja odpada w takim przypadku. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:42. |