![]() |
Minimalna szybkość nagrywania jest chyba dyktowana przez sprzęt (nagrywarkę). W komputerze w pracy mam nagrywarkę CD firmy LG i o ile płytki CD-RW, na których producent podaje prędkość x12 pozwala nagrać także z prędkoścjią x4, to płytki CD-R oznaczone jako x52, pozwala nagrać jedynie z maksymalną prędkością napędu. Dotyczy to zarównia NERO jak i dwóch innych (nie wymienię z nazwy, ale powszechnie znanych) programów do nagrywania. Dokładnie to samo oprogramowanie na komputerze w domu na obydwu moich nagrywarkach (CD firmy Lite-On oraz DVD Pioneer DVR 108) pozwala na nagrywanie z dowolnymi mniejszymi prędkościami.
Pozdrawiam wszystkich Jasiobar |
sprawa zamiany najnowszych Sony na LiteOny lub odwrotnie rozwiązana.
w sąsiednim miasteczku SEBAW zamieścił: http://cdrlab.pl/news_czytaj_2889.html |
Cytat:
|
Cytat:
Bezedura! :blee: Czy przez to należy rozumieć, że płyta jako istota inteligemntna zadecyduje jakie prędkości tym razem nam poda? :> Nero zawsze odwoła się do możliwych wartości prędkości zapisu płyty przeczytawszy wpierwej z niej te informacje zaraz po jej włożeniu :czytaj: Hipotetycznie istnieje taka możliwość nie odczytania natychmiast wartości tych z płyty Ale być może zadziać się to w sytuacji gdy w systemie mamy odznaczona opcję powiadamiania o wkładanych do napędów nośnikach Jednakże przy procesie rozpoczęcia nagrywania informacje te zostaną od razu zweryfikowane :taktak: Tyle! :mruga: Aha! No i jeszcze z Cytat:
Że posiadając Nero7 z kluczem 5C........ jesteśmy narażeni na złośliwości inteligentnej płyty Która to może nas oszukiwać podając fałszywe prędkości nagrywania, a nie te przez nas pożądane...:mruga: :czar: |
Cytat:
|
Masz racje co do aktualizacji softa, ale co do nero 7 to bym sie zastanowil poniewaz ma on nadal kupe bledow
P.S. gdy sie zaznaczy maksimum nero wybiera maksymalna predkosc nagrywania przy plycie ktora sie wlorzy jak np w nero masz do wyboru 2x i 4x a dasz na maksimum i wlozysz plyte 8x to nagra sie 8x no przynajmniej u mnie tak jest |
Cytat:
|
Cytat:
a płyty też tajemnica? nie ma nowego firmware, wie pozostaje na nie czekać. |
Nie rozumiem co mam zrobic?Napiszcie co po kolei mam zrobic?!?!
|
Cytat:
|
Cytat:
Albo nie! Najpierw płytkę, potem Nero, a na końcu odpalić komputer :taktak: To bankowo powinno zmniejszyć prędkość nagrywania aż trzykrotnie! :fala: :czar: |
Cytat:
Ja próbowałem, nic to nie daje. Dalej ta sama sytuacja, ale zauważyłem na płytach Emtec`a -R x8 można ustawić prędkość x4. Dodam jeszcze,że wcześniejsze próby robiłem na TDK +R x8 oraz SONY +R x8. |
witam wszystkich - newcommer :-)
Cytat:
a probowales wlozyc plytke do napedu i dopiero potem odpalac Nero ? |
Ja mam to samo na plytach x4 nie ma bata zeby nagrac jak tylko wkladam x8 problem znika!
czyli wyglada na to ze moge moje 40 plytek z X4 na przemial dac?!?! |
nie chodzi o ustawienia systemowe, tylko o bios.
w przypadku tego modelu, teoretycznie można by zrobić crossflashing na LiteOna SHW-16H5S i pozmieniać prędkości dla płyt w Omnipacherze (co pewnie spowodowałoby tragiczne nagrywanie płyt przy małych prędkościach) ale to tylko teoria, bo na razie nie ma modyfikowanego biosu, na dzisiaj jest tylko oficjalny i koniec. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:28. |