Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   gdzie kupić nagrywarke? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/gdzie-kupic-nagrywarke-63106/)

plecak 04.03.2006 12:30

gdzie kupić nagrywarke?

czesc,

Od jakiegos czasu przymierzam sie do zakupu wypalarki, będzie to najprawdopodobniej benq 1650,
Oczywiscie najłatwiej by było w jakims sklepie internetowym czy na allegro, ale wolałbym jednak gdzies na miejscu, zeby w razie ew kłopotów nie bawic sie w odsyłanie etc.

Tak więć; czy lepiej kupić w jakimś mniejszym sklepie komputerowym czy moze w
troche wiekszym sklepie (np. MM), czy nie ma żadnej różnicy?

ps. jak wyglada sprawa z gwarancja gdy sklep w ktorym sprzet był kupiony np. splajtował?

p

FatAlbert 04.03.2006 12:49

Cytat:

Napisany przez plecak
ps. jak wyglada sprawa z gwarancja gdy sklep w ktorym sprzet był kupiony np. splajtował?

zależy :) jezeli gwara byłą typu door-to-door to raczej pozostanie (bo w niej sam odsyłasz sprzet do serwisu) a jeżeli byłą kupiona w sklepie a sklep zbankrutował to raczej ją tracisz :)

ZbigNieff 04.03.2006 20:17

Ja polecam jak i pewnie wiele uzytkownikow www.proline.pl ;) oni raczej nie splajtuja!

radosio 04.03.2006 20:58

jesli sklep "upadnie" nie tracisz gwarancji. miałem taki przypadek z monitorem Samsunga i LG (jeszcze kuriera przysłali). to przeciez nie wina uzytkownika, że sklep poszedł z torbami, a jak sie ma wszystkie potrzebne papiery to ma problemu.

VIZZARD 06.03.2006 22:43

Cytat:

Napisany przez plecak
Tak więć; czy lepiej kupić w jakimś mniejszym sklepie komputerowym czy moze w
troche wiekszym sklepie (np. MM), czy nie ma żadnej różnicy?

Najlepiej jest kupić w średnim sklepie komputerowym :taktak:

Jak coś będzie nie tak to nie będziesz sobie pluł w brodę :zygi:

Że kupiłeś w za małym albo w za dużym sklepie :czytaj:

:czar:

DanG 07.03.2006 16:06

jeśli jesteś ze Szczecina to kup w Logosie (na słonku :P )

Sunset.Project 07.03.2006 16:10

w warszawie mozesz zajrzeć do znaku ja tam kupiłem i nienarzekam, gratis dostałem torbę śrubek:D
znak.pl

ryba120 07.03.2006 22:10

Zaletą zakupów w MediaMarkt jest możliwość wymiany ewentualnie zwrotu sprzętu.
Co do ceny, to w mniejszym sklepie na pewno dostaniesz lepszą cenę jak w MM.
Na większość sprzętów komputerowych otrzymujemy gwarancję producenta (importera) i w sytuacji likwidacji jakiegoś sklepu zawsze można oddać sprzęt do autoryzowanego serwisu, pod warunkiem, że posiadamy kartę gwarancyjną i dowód zakupu.

Pozdrawiam

ed hunter 07.03.2006 23:12

Cytat:

Napisany przez Sunset.Project
w warszawie mozesz zajrzeć do znaku ja tam kupiłem i nienarzekam, gratis dostałem torbę śrubek:D
znak.pl

dla torby śrubek to warto nawet ze Szczecina przyjechać ||

do Poznania nie zaglądając. ;p

plecak 08.03.2006 18:46

akurat nie jestem ani z wawy ani ze szczecina, tylko z lublina:), i chyba kupie wlasnie w srednim sklepie; return badz w takim mniejszym sklepie na lotniczej. Ale raczej w tym 2gim bo w r niemaja benkow..a one maja d2d wiec wielkosc sklepu chyba rzeczywiscie nie ma większego znaczernia w tym przypadq...

btw.
1.czy wysylajac benq na warsztat, koszty wysylki (i "odsylki") pokrywaja oni czy ja? i ile one wynoszą tak mniej/wiecej?
2. ktory sprzet jest lepszy i mniej awaryjny benq 1650 czy NEC ND-3550/NEC ND-4550?
3. czy w przyszlosci koniecznie trzeba aktualizowac bios?

plc

Diabolique 08.03.2006 22:03

Cytat:

Napisany przez plecak
1.czy wysylajac benq na warsztat, koszty wysylki (i "odsylki") pokrywaja oni czy ja? i ile one wynoszą tak mniej/wiecej?
2. ktory sprzet jest lepszy i mniej awaryjny benq 1650 czy NEC ND-3550/NEC ND-4550?
3. czy w przyszlosci koniecznie trzeba aktualizowac bios?

1. oni pokrywaja wszystko
2. awaryjnosc to raczej kwestia danej sztuki.
3. zalezy jaka wersje masz obecnie, ale czesto jest wskazane

ryba120 08.03.2006 22:38

Cytat:

Napisany przez plecak
plc

Jeśli mogę doradzić to polecam NEC-a.
W tej chwili posiadam dwie nagrywarki NEC 3520A i BENQ 1640.
U mnie NEC zdecydowanie lepiej wypal płytki od BENQ-a. Mimo, że testy które robię po wypaleniu BENQ ma trochę lepsze to w trakcie oglądania np filmu na DVD stacjonarnym tnie klatki. Jeśli nagram płytkę na NEC-u to film oglądam bez najmniejszych przycięć. Dodam że sprawdzałem na czterech odtwarzaczach stacjonarnych z których trzy przycinały filmy wypalane na BENQ 1640, a płytki króre wypalałem to VERBATIM DVD+R x16
Kup NEC-a !!!!!!

plecak 10.03.2006 12:35

może poprostu trafiłeś na jakiś felerny egzemplarz, bo chyba nie wszystkie modele z tej serii tak się sprawują? a poza tym jakbym qpował to 1650:)

loki7777 10.03.2006 12:55

benqu i tak oszukuje na wykresach;P LG:)

VIZZARD 10.03.2006 13:17

Cytat:

Napisany przez loki7777
benqu i tak oszukuje na wykresach;P LG:)

Oszukuje! :taktak:

I to bez skrupułów na gruby szmal :O

Bierz Litka :czytaj:

||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:44.