Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Sagem MYX6-2 co o nim sadzicie ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/sagem-myx6-2-co-o-nim-sadzicie-63127/)

B@rtek 26.03.2006 23:46

Cytat:

Napisany przez Bródka
Hehe, ale tak na powaznie wogule aby wgrywac jave do tego fona to albo przez wapa albo przez karte pamieci, a program od sagema ma mozliwosc podglady tylko obrazkow, audio i video z reszta chyba wszytkie programy do sagema tak dziala

To masz lipną sytuację :|
Ale poszukaj jednak jakiegos programu i posprawdzaj - może akurat zadziała i wywalisz ten syf :D

Bródka 26.03.2006 23:32

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
@Bródka jak masz jakiś program do obsługi Sagema i ma podgląd do wszystkich plików fona to powinieneś wywalić aplikację java o nazwie SynerJ :taktak:
To jest całe "orange menu" :D
Jak to wywaliłem w motce v360 i działa o wiele lepiej, ale nie jestem pewny czy na sagemie tez jest taki sam plik :nie:
Sprawdź :taktak: :D

P.S.
Tylko zrób kopię pliku najpierw!

Hehe, ale tak na powaznie wogule aby wgrywac jave do tego fona to albo przez wapa albo przez karte pamieci, a program od sagema ma mozliwosc podglady tylko obrazkow, audio i video z reszta chyba wszytkie programy do sagema tak dziala
P.S. Wiecie moze do czego sluzy w menu/albym multimediow/DUCHY w tym katalogu nic nie ma a i usunac oczywiscie tez go nie mozna tak samo jak wgrane dzwonki i tapety od orange, sa ukryte i tylko do odczytu

mgit 26.03.2006 23:17

Cytat:

Napisany przez Bródka
(...)
2. Zauwazylem ze gdy sie wejdzie do menu i przytrzyma gwiazdke to wychodzi cos w rodzaju menu serwisowego i jest tam zakladka SIM-Lock i pyta o haslo wiec chyba mozna sciagac z tego fona simlocka kodem, jesli tak to moze ktos ma takowy generator poniewaz u mnie w katowicach nikt nie ma mozliwosci sciagniecia sima czy tez wgrania softu(...)

W Sagem My X5-2 też jest takie menu z simlockiem ale jak wpiszem cuś tam to ci się telefon zablokuje :P

B@rtek 26.03.2006 22:59

@Bródka jak masz jakiś program do obsługi Sagema i ma podgląd do wszystkich plików fona to powinieneś wywalić aplikację java o nazwie SynerJ :taktak:
To jest całe "orange menu" :D
Jak to wywaliłem w motce v360 i działa o wiele lepiej, ale nie jestem pewny czy na sagemie tez jest taki sam plik :nie:
Sprawdź :taktak: :D

P.S.
Tylko zrób kopię pliku najpierw!

Bródka 26.03.2006 22:16

Sagem MYX6-2 Orange Soft

Witam

Mam kilka pytan moze ktos ma taki telefon i udzieli mi wskazowek

1. Otoz telefon z wgranym softem z orange ma ograniczone funkcje i chodzi wolniej od fabrycznej wersji, wie ktos moze gdzie by znalesc takowy soft oryginalny w internecie ?
2. Zauwazylem ze gdy sie wejdzie do menu i przytrzyma gwiazdke to wychodzi cos w rodzaju menu serwisowego i jest tam zakladka SIM-Lock i pyta o haslo wiec chyba mozna sciagac z tego fona simlocka kodem, jesli tak to moze ktos ma takowy generator poniewaz u mnie w katowicach nikt nie ma mozliwosci sciagniecia sima czy tez wgrania softu

Gdy dzwonilem do serwisu sagema to moga wgrac tylko i wylacznie Oragowski soft :(

Pozdrawiam

woitas 13.03.2006 11:40

Cytat:

Napisany przez Bródka
Bylem u rzecznika ale kazal pisac pisma i tyle, trwalo by to tygodniami jak nie miesiacami, babka ktora mnie obslugiwala zniszczyla dokumenty, ale w orange w warszawie wszystko jest ok, sprawe skieruje na policje bo teraz juz mi nawet nie chca wydac telefonu za 99zl poniewaz dokumenty zostaly zniszczone powiedzial mi to kierownik tego orange w katowicach, tak sie wkurzylem ze myslalem ze facet ze strachu zacznie krzyczec, trzasl sie jak osika

po prostu dałeś zrobić sie w konia.
nie z twojej winy był błąd w umowie, więc byłeś kryty.
dziwię się, że po takim potraktowaniu nie kazałeś im s***lać na drzewo...

epol 13.03.2006 10:57

To jednak nie musiales czekam 2 miesiecy. uf, dobrze sie sie jakos udalo.

Bródka 13.03.2006 02:40

Tak podpisalem umowe taka co poprzednio i zaplacilem za telefon tak jak bym podpisywal jako nowy klient a ja juz jestem w orange oid 1998r. ale wazne ze mam telefon i jest ok

ro29 13.03.2006 02:31

Witam !
Czyli ostatecznie sprawa się skończyła pozytywnie rozumiem (tzn. nową umowę mogłeś podpisać ?) - dobre i to, ale za stracony czas i nerwy nikt Ci i tak nie zapłaci ;)

Pozdrawiam
ro29

Bródka 12.03.2006 18:22

Nie mialem juz ochoty sie odwolywac, z reszta raczej by to juz nic nie dalo, wydali mi telefon w cenie 99zl, ale za to mam ponad 4300 punktow profit i moge sobie kupic akcesoria do telefonu albo zasilic konto prepaid za jakies 300zl

ro29 12.03.2006 01:13

Witam !
Czyli Ona sobie myslała, że zniszczy i będzie po sprawie - a Oni jednak nie anulowali ... a teraz czeka na kolejne pisemko ... :wow:
Wiesz - z jednej to winne są przepisy w Orange itd. a z drugiej, to widać (według mnie), że mają klienta "gdzieś", bo wiedzą, że podpisał umowę, więc się nie wycofa raczej ...

Polska i "papierkowo - biurowa" rzeczywistość ;)

Pozdrawiam
ro29

Bródka 12.03.2006 00:20

ro29 dobrze myslisz to byla jej wina i zniszczyla dokumenty bo byla pewna ze w warszawie zrobia to samo czyli anuluja te umowe ale tego nie zrobili a mimo to ze musi mi wydac telefon nie chce tego zrobic bo jak twierdzi musi miec pisemna zgode

ro29 11.03.2006 23:16

Witam !
To zaczynam już całej sprawy nie rozumieć :(
Skoro kobieta zniszczyła dokumenty, to świadczy, że albo to była jej wina (tzn. jej pomyłka czy coś w tym stylu) - albo sam już nie wiem co ??

Pozdrawiam i życzą powodzenia aby rozwiązało się to jak najszybciej i najlepiej !!

ro29

Bródka 11.03.2006 21:49

Bylem u rzecznika ale kazal pisac pisma i tyle, trwalo by to tygodniami jak nie miesiacami, babka ktora mnie obslugiwala zniszczyla dokumenty, ale w orange w warszawie wszystko jest ok, sprawe skieruje na policje bo teraz juz mi nawet nie chca wydac telefonu za 99zl poniewaz dokumenty zostaly zniszczone powiedzial mi to kierownik tego orange w katowicach, tak sie wkurzylem ze myslalem ze facet ze strachu zacznie krzyczec, trzasl sie jak osika

Bródka 08.03.2006 21:32

Moge tylko jest juz na wyczerpaniu lekko mowiac i abonament mam wysoki bo 124zl i gdybym podpisal umowe od kwietnia placil bym 50zl a tak jeszcze przez dwa miechy placic bede 124zl
Dzieki za rade nie pomyslalem o tym rzeczniku, jutro z samego rana zadzwonie bo orange totalnie mnie olal kaze czekac i tyle, powiedzieli ze moze byc krocej bo do 20 dni ale tak czy siak placic bede za co najmniej jeden miesiac te 124zl

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:14.