![]() |
Cytat:
mialem 2 Epsony jedenego 6 lat w tym roku odmowil wspolpracy i padlo na Canona ale glowiec milaem pare razy na stole ;) z Epsona |
Cytat:
Ja przyjąłem przy rozważaniu zakupu drukarki pewne kryteria: co, jak i jak często będę drukował. Co do różnic pomiędzy Canonem a Epsonem, to po lekturze kilkuset stron w necie, forów itp, Epson odpadł w przedbiegach przy moich rozważaniach z jednego powodu - ZAMONTOWANEJ NA STAŁE GŁOWICY. W przypadku awarii głowicy (zatkania, zaschnięcia itp) praktycznie cała drukarka idzie do kosza. W Canonie głowica jest wyciągana, więc można próbować ją udrożnić (są specygiki do tego) a jak się nie da, to zakupić nową (i liczyć na to, że będzie tańsza od drukarki;)). Spotkałem się też z opiniami, że Epson lepiej drukuje zdjęcia od Canona (jak jest - piernik wie). To tyle - jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie. |
Cytat:
|
Już to opisywałem, że mam problem z HP 930 C i muszę kupić drukarke, już miałem na oku Epsona R220 za 330 zł z gwarancją, ale wszyscy piszecie, że Canon jest super. Mam więc pytanie czy warto dać o 80 zł więcej za tą drukarkę gdy jedna i druga może "malować" CD/DVD Printable, a Epson jest dodatkowo drukarką Photo? :)
|
Witam !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aczkolwiek w kwestii stosowania zamienników, to czasem jest tak, że właśnie przy wydruku kolorowym różnice są większe (tzn. gorsza jakość) niż przy czarnym - w stosunku do oryginałów, a skoro @Freddy69 będzie drukował głównie kolor - to sprawa może nie być tutaj taka prosta. Pozdrawiam ro29 |
Zycze udanego zakupu i zadowolenia z drukarki ;) :piwo:
|
No więc cóż mi pozostało??? Jutro udaję się do sklepu zakupić Canona IP 4200.
Takie proste to było, a ja tydzień się biedziłem (ale co się dowiedziałem przez ten czas o drukarkach, to moje;)). Dziękuję wszystkim za tak szybkie udzielenie porad (muszę częściej korzystać z Forum czynnie - a nie tylko biernie tzn. czytać - co robię od chyba 3 lat???). Jeszcze raz dzięki. |
Ja posiadam Canon PIXMA 3000 :spoko: jeszcze bardziej rewelacyjna :P
Wszytkie drogi prowadza do Canona zgadzam sie ze wszytkimi przedmowcami ;) |
Takze jestem posiadaczem Canona IP 4200 od jakichs 2-3 tyg i jestem naprawde z niego zadowolony :spoko:.
Bardzo mi sie podoba rozwiazanie z tonerami - kupujesz tylko ten co sie zuzyje, dzieki czemu drukarka staje sie tansza w eksploatacji. Drukuje dosyc szybko, cicho i naprawde ladnie odwzorowuje kolory. Zakrywany dolny pojemnik na papier, ktory miesci spokojnie prawie ok 1/4 ryzy papieru. Drukowanie na CD/DVD :spoko:. Drukarka jest rewelacyjna!!! Polecam! |
Witam !
Od ok. 2 miesięcy jestem w posiadaniu CANONA IP4200. Muszę powiedzieć, że drukarka jest naprawdę rewelacyjna. Posiada oddzielne pojemniki z tuszem, a nie tak jak ro29 mówi razem z głowicą. Jak na razie nie zmieniałem jeszcze ani jednego tuszu, chociaż wydrukowałem już sporo rzeczy na niej. Zdjęcia na papierze firmowym Canona są rewelacyjne. Nie widać żadnej różnicy od zdjęć z fotolabów. Drukarka jak na atramentówkę drukuje bardzo szybko (strona A4 w kolorze ok 25 sek)i jest cicha. Posiada wiele przydatnych funkcji między innymi ustawienie cichej pracy w danych godzinach. Bardzo przydatne jeśli ktoś drukuje w nocy i nie chce nikomu przeszkadzać z domowników. Po włączeniu tej funkcji bardzo nieznacznie wydłuża się czas wydruku. Kolejną funkcją jest wydruk dwustronny. Bez przewracania kartki drukarka automatycznie drukuje najpierw na pierwszej a potem na drugiej stronie. No i dla mnie najważniejsza to możliwość nadruku na płytkach CD/DVD. Jakość naprawdę EXTRA ! Jest to nowa drukarka, która pojawiła się na rynku od niedawna i nie ma jeszcze zamienników tuszy, ale mam nadzieję, że do momentu zakończenia się okresu gwarancyjnego pojawią się w sprzedaży. Na gwarancji wolę nie ryzykować z zamiennikami. Zresztą koszt oryginalnych wkładów nie jest aż tak wysoki jak w HP. Cena jednego koloru, a jest w CANONIE ich pięć wynosi ok 45-50zł. Biorąc pod uwagę ich wydajność to niewygórowana cena. Ja polecam CANONA z czystym sumieniem. Jest to naprawdę drukarka godna polecenia. Dokładny opis i inne opinie CANON IP4200 Pozdrawiam ! |
Cytat:
1. Oddzielne pojemniki z poszczególnymi kolorami. Wiadomo, że nie zawsze zużywają się jednakowo wszystkie trzy kolory tuszu. Mamy więc możliwość dokupienia tylko tego koloru, który się zużył. W hp jak na razie takiej możliwości nie ma. 2. Zamykany pojemnik na papier. Zamykany górny podajnik papieru oraz tacka wyjściowa - pełna ochrona wnętrza przed kurzem. 3. Możliwość nadruku na płytach CD/DVD. Wiem,że @Bartek1989 już o tym napisał, ale powtórzyłem to specjalnie. Polecam tę drukarkę. Jak dotąd jestem z niej naprawdę bardzo zadowolony. |
Canon PIXMA 4200 :spoko::taktak:
Piękne wydruki na papierze i CD/DVD i tania w ekspoatacji :D |
Cytat:
Cytat:
WIELKIE DZIĘKI wszystkim za odpowiedzi - i czekam na następnych użytkowników plujek zorientowanych w temacie. |
Cytat:
Wez Canona - pracuje w firmie komputerowej i od ponad roku sprzedajemy glownie canona i jaki wniosek .... o wiele mniej jest reklamacji na Canona niz HP mimo ze tego drugiego sprzedaje sie mniej. A druga sprawa to nie wiem czy wiecie ale po usterce drukarki HP mozemy dostac drukarke zupelnie inna (znaczy oczywiscie ten sam model) .... naprawiona. |
Cytat:
niedługo też będe miał taki dylemat z kupnem nowej drukarki, teraz mam HP. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:58. |