![]() |
Problem z kopiowaniem DVD
mam nastepujacy problem moj komputer kopiuje dysk dvd np z filmem w 30 minut a wczesaniej robil to w 7 nie jest to wina dvd(sprawdzalem). prosze o pomoc.
|
Jaki masz sprzet?
Jaki film kopiujesz? Czym go kopiujesz( jakim programem)? Co do czasu ostatniego krótkiego kopiowania zainstalowałeś (jakiś program)? |
nec 4550A
obojetnie jakiu film kopiuj wklej, nero nic nie instalowalem |
Cytat:
|
kopiuj wklej normalnie w windowsie, zaznaczam pliki audio i video ts robie kopiuj i wklej na dysk, albo kopiuj caly dvd przez nero express, o to mi chodzilo
|
Cytat:
|
..lub DVD Decrypter http://www.cdrinfo.pl/artykuly/dvddecrypter/
|
sluchaj wiem co to jest dvd shrink i nie kopiuje z orginalu tylko z nagranej plyty i chodzi mi tylko o to, że wczesniej zrzucalem film w 7 minut a teraz robi to w 30, nie jest to wina dvd, nie wiem chodzi chyba o jakies ustawienia dysku albo cos
|
Czy z każdą płytą DVD tak jest ? Czy nie zmniejszyła się też prędkość odczytu płyty CD ?
|
zobacz czy masz DMA powlaczane :taktak:
|
mam powlaczane
|
Cytat:
na wszystkich napedach ?? |
przez nero info tool wyskakuje ze nie ma wlaczonego dma na nagrywarce dvd, ale podczas kopiowania 300 MB pliku czy to na zwyklym cd-romie czy na nagrywarce dvd pojawia sie 5 minut, wiec nie chodzi tu chyba o dma, tylko nie piszcie mi ze musze wejsc w menadzer urzadzen i tam wszedzie zrobic dma bo tak jest zrobione, nie wiem czy to nie jest problem z dyskiem twardym, ale nie wiem jak go zdiagnozowac pozdrawiam
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:23. |