![]() |
Jak wgrac stary bios do liteon ldw-811s?
Ilość załączników: 1
Znalazlem program flashfix ktorym ponoc da sie wylaczyc opcje sprawdzania wersji softu ale niestety nie wiem jak to zrobic. Moze mam jakas stara wersje ktora nie chce wspolpracowac z mtkiem czy cos? Nie wiem poprostu co jeszcze moge zrobic aby wgrac starszy soft.
Znalazlem jeszcze program upx v1.25. Jest to archiwizator plików EXE wymagany przez program FlashFix do dekompresji plików zawierających flasher/bios dla napędów LiteOn. Program dziala pod dosem i nie wiem jakich tam komend uzyc aby zrobic ta dekompresje. Blagam pomozcie! |
Cytat:
|| |
Cytat:
|
Koniec nabijania, czas odpowiadac merytorycznie
|
Nie uda mu się, bo temat i tak wyląduje w Śmietniku :D
A może ankieta? Kto jest największym nabijaczem postów na forum || || |
stara sie pobic rekord w nabijaniu postow :>
|
Czemu napisałeś 2x ten sam temat?
|
Jak wgrać stary BIOS?
Mam LiteOn SHW-1635S i nieopatrznie wgrałem najnowszy BIOS "YS0W" przez co nagrywarka zaczęłą psuć straszną ilość płyt, ponadto wysiadł overburning. Pytanie w jaki sposób można wgrać poprzedni BIOS. W tej chwili próba odpalenia pliku flashujacego bios nagrywarki kończy się komunikatem mówiącym o tym, że program nie może rozpoznać nagrywarki, poniekąd słusznie gdyż ma ona nowszy bios niż znany przez program flashujący. Może jest jakiś sposób na ominięcie tego zjawiska. Będę wdzięczny za podpowiedzi.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:11. |