Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Nagrywanie obrazów x2 (https://forum.cdrinfo.pl/f2/nagrywanie-obrazow-x2-63222/)

szerszen1 07.03.2006 08:33

Nagrywanie obrazów x2

Witam!
Mam pytanie dotyczące nagrywania płyt CD a dokładniej obrazów płyt z określoną prędkością ( x2 ).
Po prostu potrzebuję nagrać parę różnych obrazów (nie tylko jednego rozodzaju - załóżmy: .ccd) z tą prędkością.
Czy isnieje jakiś program do nagrywania z tą prędkością obrazów (różnych)?
Czy to tylko abstrakcja?
Dziękuję za ewentualne podpowiedzi...

EDIT: Jeśli nie ma takiego programu to czy da jakiś efekt takie działanie? :

Nagrywam obraz z dowolną prędkością a potem kopiuję płytę z prędkością x2 programem który to umożliwia ( i tu kolejne pytanie : jaki? bo nero chyba ogranicza się do x4 - niżej nie schodzi? Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić). NIestety takie rozwiązanie sprawy wymaga zmarnowania paru płyt, ale jakoś bym to przeżył, byle mieć tą płytę nagraną x2.
Dziękuję za ewentualne podpowiedzi...

Zdrówka życzę, szerszen1.

grzeniu 07.03.2006 09:30

Zeby nagrac plyte z predkoscia 2x musisz miec nagrywarke ktora taka predkosc umozliwia. Nowe nagrywarki najwolniej potrafia 4x a niektore dopiero od 8x.
Wniosek wyciagnij sam. Szukaj starej nagrywary albo przestan sie upierac przy 2x - no wlasnie niby dlaczego musisz palic tak wolno?

Nie ma programu ktory pozwoli nagrac plyte 2x jesli nie potrafi tego nagrywarka. Nawet jesli ktorys pokaze ze niby nagrywa sie 2x to i tak bedzie nieprawda, bo bedzie to najnizsza predkosc nagrywarki.
To jest ograniczenie sprzetowe a nie programowe.

icemac 07.03.2006 14:23

jeszcze plyty musza dac sie nagrac z taka predkoscia

ja mam starego litka 24102b i pali verbatimy z minimalna predkoscia 8x i nizej sie juz nie da

Yarozelsky 07.03.2006 14:55

Mój HP9210i potrafi nagrać płytki X2 np. Tdk :D ale po co to komu teraz :>

szerszen1 07.03.2006 16:06

jak ktoś jest maniakiem gier i ma amigę cd-32 to jest mu po co nagrywać x2 uwierzcie mi...
dzięki za odpowiedź.

aha i jeszcze ponawiam pytanie na które nie otezymałem odpowiedzi - czy jeżeli nagram obraz płyty na jakiejś prędkości większej niż x2 (złóżmy x8) a potem (załózmy na starej nagrywarce) skopiuję płytę x2 to powinno chodzić?
Możliwe są takie kombinacje alpejskie?

Zdrówka życzę...

aha, i jak wy tą prędkość potem sprawdzacie ??? (przepraszam za głupie pytanie tych dla których to jest oczywiste), bo ja jestem zielony... :sciana:

grzeniu 07.03.2006 18:16

Co do twojego pytania n/t 'kombinacji alpejskich' to chyba nikt nie da ci sensownej odpowiedzi. Po prostu musisz sam sprawdzic, chocby do nagrania obrazu (tego szybszego) wykorzystac cdrw.

Co do sprawdzenia predkosci - chodzi ci o to, ze niby jakis soft nagrywa 2x a twoja nagrywara najwolniej potrafi np 8x? Wystarczy popatrzec na czas nagrywania.... :)

nimal 08.03.2006 11:36

zeby nagrac x2 skombinuj stara nagrywarke - popytaj znajomych, niektorzy maja cuda w piwnicach, sam mam teaca x8 - sprawny
za piwo cos takiego dostaniesz (moze za dwa - za fatyge zeby odkopac to cus w smieciach :D )
pozostaje kwestia plyt - z tym bedzie problem bo wspolczesne gorzej sie pala na niskich predkosciach, moze jakies oznakowane "audio" dorwiesz z niskim indexem, choc watpie... generalnie poprubuj

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:50.