![]() |
SMS: Słowa Można Sfałszować
Witam, zapraszam wszystkich do przeczytania tego artykułu: http://serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,...tml?as=1&ias=6
Jest w nim przedstawione jak łatwo można sfałszować smsy :] |
Cytat:
NO to jest ciekawy watek :spoko: |
nic nowego:)
|
jakies konkrety w sensie modeli tel. i odpowiedniego soft ?
|
Ciekawy artykuł. Choć do wysłania smsa z czyjegoś telefonu wystarczy notebook z bluetoothem i ofiara posiadająca telefon z włączonym BT. Podatnym modelem na to jest np Nokia 6310i (sprawdziłem na sobie ;)).
|
Cytat:
|
czyzby znowu Polacy ? :)
|
Cytat:
|
Rzeczywiście ciekawe informacje. Zwłaszcza w konfrontacji z faktem, że sms-y uznawane są za dowody w sądzie..
Wie ktoś coś więcej na ten temat? Zna np. programy, którymi można takiego sms-a wysłać, bądź zmienić treść wiadomości w skrzynce odbiorczej? (może być na priva) Od razu mówię, że żadne podszywanie się mnie nie interesuje, ale jeśli jest taka możliwość, to chcę być świadom, jak inne osoby mogą to robić. |
Cytat:
ktos cos wie to niech pisze.. ktos cos umie to niech pisze.. :taktak: dziekuje ;) |
ja dawno temu miałem adres takiej zagranicznej stronki, dało się bez ograniczeń wysyłać na polskie sieci, można było jako nadawcę wpisać dowolny nr. i przychodziło tak jakby było z niego bezpośrednio wysłane. stronka była darmowa, trzeba się było tylko zarejestrować. niestety adres poleciał razem z którymś formatem.
|
Cytat:
Wpisywałeś poprostu "swój" numer telefonu, tekst wiadomości i wyślij :) |
He he ciekawe, że spece z naszych telefonii nie wiedzą o tym, lub nie chcą pokazać że wiedzą
|
Cytat:
BT ma takie zabezpieczenie :D |
Cytat:
ot tak - z czystej ciekawosci chcialem zobaczyc jak to dziala :> pozdro ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:49. |