![]() |
Zaklad naprawy klasycznych lustrzanek - poszukiwany
Mam Zenita ET i Olympusa IS 200 - w Zenicie jak by sie popsuła regulacja czasu naswietlania - czały czas jest czas B mimo ustawienia pokrętłem innych czasów. A w Olymusie - to full automat - elektrycznie wysuwany obiektyw sie przestal wysuwać, ktos wlaczyl zasilanie chyba gdy nie dalo sie tego uczycnic i sie pewnie jakis slimaczek wywinął.
Mam pytanie: Gdzie w Lublinie mozna by takie cuda naprawic? Bo bym sie jeszcze Zenitem pobawil troche... moze w czarnobiałą fotografie... a jak by sie udało jeszcze powiększalnik dorwac i ciemnie prowizoryczną w domu machnąć to juz nie chce myśleć co bym tworzył :) |
kurde może jakiś zegarmistrz ? na różnych to pasjonatów można trafić... a temat tak samo drobiazgowy
|
Trzeba popytac miejscowych fotografow, oni wiedza takie rzeczy bo w tym siedza.
Nie zawadzi tez w sklepach pytac o np serwisy naprawy. U siebie znalazlem magika - naprawil skutecznie swiatlomierz w Practice, poszla w nim elektronika od wylanej baterii. Zdobyl skądś oryginalna plytke a nie kombinowal i sprzecik chodzi jak nówka :) |
W Gdańsku to wiem, gdzie byś naprawił, w Lublinie niestety nie. :smutny:
|
A dobra rada - zapytam fotografa! :) Tzn taki z niego fotograf jak ze mnie baletnica ale ma tego Nikona D70 - pewnie od mamy - i sie plącze pod nogami. No ale zapytać nie zaszkodzi.
|
Znam wrsztat w Lubinie. Ale to jest dolnośląskie
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:53. |