![]() |
Zabezpieczona plyta dvd ze studniowki.Help!
Mam problem ze zrobieniem kopi plyty ze studniowki.Jest zabezpieczona.Probowalem zgrac na dysk programami takimi jak:dvd fab,dvd shring i sytuacja sie powtarza.Naped pod koniec zgrywania staje i zaczyna cykac:)Posiadam nagrywarke NEC 3540A.Moge cos z tym zrobic?
|
hmmm
chyba raczej nie zabezpieczona tylko dysk zle wypalony lub dziabniety - moze popros kogos z dvd czy u niego da sie zgrac .... bo to nie wyglada na zadne zabezpieczenie a problem z odczytem
|
ja tez sie mecze nad plyta ze studniowki.
gosciu uszkodzil ja na koncu i nie czyta mi ja w dvd-rw a w zwyklym dvd dziala. Popatrz na swoja plytke czy nie masz porysowanej badz zrobionej kropki przy koncu nagrywania, moze dlatego ci nie czyta. |
...
nie mam pojecia - studniowke mialem .... oj za dawno nawet slub nie bylo wtedy jak na dvd zrobic, rozumiem ze juz sam odczyt jest problemem ale moze - tylko taki pomysl - jakims softem zrobcie obraz plyty z pominieciem blednych sektorow albo cos ( sorki jesli to glupoty pisze ale nie wypalam zadnych zab. plyt a przecisz sa programy ktore zgrywaja obraz nie koryg. bl. sektorow tylko 1:1... moze tak przejdzie ? )
|
to nie wchodzi w gre. U mnie bledne sektory sa zrobione na koncu nagranego filmu.Uszkodzil recznie fragment ktory jest czytany przez dvd-rw. Dla zwyklego dvd nie ma to znaczenia bo inaczej jest czytana plytka.
|
Swoją drogą najbardziej prosty sposób zabezpieczenia :)
Można również wywalić nagrywanie na końcu żeby nie nagrała się struktura plików i dupa też komp z tym będzie miał problemy - newet pewnie napisze, że płyta w napędzie jest czysta. Że też hollywood nie wpadł jeszcze na taki prosty pomysł - wydają kasę na zabezpieczenia za kupę kasy, które są g... warte :) Pozdrawiam! PS - to było off topic... |
Faktycznie macie racje na koncu plytki sa 2 rysy zrobione.Dvd stacjonarne mi czyta ta plyte jak i dvd-rw,ale nie moge jej za nic skopiowac na dysk bo przy koncu naped staje kolkiem.
|
Spróbuj badcopy pro. :tak!:
|
witam:) dla wszystkich kopiujących: wszystko da sie skopiowac nawet z płyty z zdziurą:D
zaczynamy: ściągamy programik AnyDVD (najnowszy!!) do tego DVDCOPY4 ze stronki www.intervideo.com uruchamiamy oba programy, nastepnie dvdcopy4 kopiujemy całązawartosc płyty na dysk:D i t wszystko. program dvdcopy4 ma wbudwany system naprawy błedów i kopiowania systemem LNB:D poprostu super:) pozdro dla wszystkich kopiujących płyty:D Nigdy nie mów nigdy:D |
Zaraz zabiore sie za sprawdzanie czy przez te programy pojdzie
|
Można tez uzyc programu CDCheck a w nim opcji Recover dla ostatniego pliku ktory pod koniec jest uszkodzony (nie trzeba czekac az skonczy czytac uszkodzone sektory lepiej wyjac plyte wtedy z napedu jak do nich dojdzie i zacznie wypisywac bad sectory).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05. |