![]() |
Predkosc nagyrwania
Witam
Szukalem na forum jednak nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Mam nagrywarke Nec ND-4550A. Chcialem sobie nagrac na plycie CDRW muzyke w formacie audio. Tyle ze chcialem plyte nagrac predkoscia x4 (poniewaz nagrywajac x10 moj discman sobie nie radzi z takimi plytami). Tyle ze Nero nie daje zadnego wyboru predkosci tylko x10. I moje pytanie brzmi : gdzie w Nero trzeba ustawic by nie ustawial automatycznie predkosci nagrywania, by byly poprostu do wyboru wszytskie predkosci? Btw. a moze ten nec jest za nowy i nie nagrywa juz CDRW predkoscia x4 :(?? Z gory dzieki za odpowiedz |
1. musisz miec plyty CDRW 1-4x, dosc trudne do zdobycia w obecnych czasach.
2. musisz miec nagrywarke obslugujaca takie plyty, z tym nie ma problemu :) kazda (chyba) 3. masz pewnosc, ze chodz tu o predkosc nagrywania. Discman moze nie lubic CDRW! |
plyta napewno dziala na x4 bo na starej nagrywarce nagrywalem ta predkoscia
a discman mozliwe ze nie lubi cdrw, ale jak plyta byla nagrana x4 do dziala wporzadku |
Cytat:
Moze twoja stara nagrywarka nie obslugiwala predkosci 4-10x? |
plyta jest Philipsa i pisze na pudelku 4~12x. stara nagrywarka obslugiwala, mogla nagrywac plyty cdrw do predkosci 10x
jak narazie to poprostu wyglada na to ze nowa nagrywarka nie potrafi nagarc plyty predkoscia 4x :( a nie wiem jak wybrac ta predkosc manualnie (tzn by nero nie wykrywal automatycznie predkosci 10x i tylko tej) |
Nero czerpie informacje z firmware nagrywarki ja tez mam plytki cd-rw 10x czy tez 12x ale jak wlorze 4x-10 to moge nagrac jedynie 8x i 10x a gdy wlorze 12x to 12x i 10x innych opcji nie mam, w liteonie jest patcher dzieki ktoremu mozna zmodyfikowac dane nosnikow tak aby nagrywaly wolniej czy tez szybciej nie wiem czy cos takiego jest w necu
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:52. |