![]() |
Film DVD na DVD 4.7gb
Wiekszsc filmow ktore mozna spotkac w wypozyczalniach sa nagrywane na DVD R9 czyli dual layer :( I w tym jest moj caly problem !! Nie mam zielonego pojecia jak zgrac takowy przyposcmy 6.5gb filmik zeby zmiecil mi sie na 4.7gb i oczywiscie byl odtwarzany na domowym kinie :) Probowalem dowiadywac sie wszedzie ale jakos nie otrzymalem odpowiedzi :( Wiem ze jest to mozliwe bo mam filmiki np.szeregowca dolota na DVD 4.7gb nawet z menu :) a wiem ze ten filmik zajmuje znacznie wiecej !! Probowalem robic to metoda opisaną w temacie DVD2DVDr ale nie moge nigdzie znalesc starszej wersji CCE (2.5xx lub 2.6xx) bo wiem ze taką obsluguje dvd2dvdr :) Mam nadzieje ze ktos mi przynajmniej odpisze :) Wiem ze mam do czynienia z fachurami na tym forum :) (bez wazelinki) :P
ps. jakby ktos mial ochote podrzucic mi CCE starsza ver. to bylbym wdzieczny litvin86@o2.pl Dzieki z góry :P |
No nieżle || piszesz że chcesz przegrać film z wypożyczlni :D ,piszesz że próbowaleś dowiadywać sie wszedzie :D i jeszcze chcesz żeby ci ktos coś wysyłał na maila ||
To może spróbuj uzyć szukajki :> i poczytac regulamin. Takie z nas fachury:D |
Takie pytanie nie jest zgodne z regulaminem, ale ci pomoge mozesz uzyc programu DVD Fab Platinum lub anydvd plus clonedvd2, dvdfab potrafi podzielic film z plyty jednostronnej dwuwartwowej lub dwustronnej jednowarstwowej na dwie jednostronne jednowarstowe, natomiast clonedvd potrafi skompresowac film, ale zalecam dzielenie jesli chcesz zostawic menu i dodatki
P.S. Oczywiscie gdy obejrzysz film i zwrocisz go do wypozyczalni zniszczysz plyty na ktorych masz kopie tego filmu ;) |
Cytat:
Alez oczywiscie ze zniszcze kopie ktora przegam :P dzieki za odpowidz :) Ale jestem jeszcze ciekawy w jak to mozliwe ze mam np. star wars zemste sithow na jednym DVD 4.7 z menu ?? Czy znacie taka metode kompresji na jedna plytke ?? Prosilbym o dokladniejsze wyjasnienie :) |
Użyj DVD Shrink - dokona kompresji, dopasuje do 4.7 GB, wyrzuci menu itp
|
shrink nigdy nie wyrzuca menu
|
Wyrzuca - opcja Re-Author (czy jakoś tak)
|
Cytat:
funkcja re-author i zostaje sam film. (tylko trzeba go dodać) :rotfl: o żesz w morgę :ysz: spóźniłem się :fiu: :spoko: |
Czesc proponowa***322; bym zainstalowac Anydvd plus clonedvd2 .Pierwszy usuwa zabezpieczenia z Orginalnych p***322;yt drugi pozwala zmniejszyc objetosc p***322;yt do rozmiaru 4.7gb ,przy okazji mozna bezproblemowo wyrzucic napisy dodatki i co tam jeszcze sobie zyczysz. 100% dzia***322;a plus dobra jakosc kopiowanego materia***322;u .Pozdrawiam.
|
chodzilo mi o to ze shrink "sam" nie wyrzuca menu tzn.automatycznie...
bo Simon napisal "...dokona kompresji...wurzuci menu..." troszke zle wytlumaczyl dla niecierpliwych i niedoswiadczonych polecam : DvdFab (expres mode) - nie ma nic prostszego . Poprostu wkladasz plytke i wybierasz czy chcesz "pełny" film czy tylko sam film (bez menu i dodatków) . Sam kompresuje , sam radzi sobie z wiekszoscia zabezpieczonych dvd. pokój wszystkim |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:07. |