Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   net jest, gg nie dziala- why? (https://forum.cdrinfo.pl/f113/net-jest-gg-nie-dziala-why-63377/)

Stef 11.03.2006 10:50

net jest, gg nie dziala- why?

witam.
mam pewnien problem....
jest neostrada, ktora jest dzielona na 2 kompy przez router wifi sagema(no comment-ale nic na to nie poradze).
i problem jest taki, ze na kompie net jest, stronki smigaja az milo,ale gg nie dziala.
firewalla raczej na routerku nie ma,zeby blokowal akurat gg.
myslalem z poczatku ze moze to wina DNS.ale przeciez gg nie potzrebuje dns'ow do komunikowania sie i predzej bylby przypadek ze ejst gg a stronki nie dzialaja.

o ile sie nie myle to gg dziala na porcie 1550, tylko jak sprawdzic ktore porty sa zamkniete czyli za firewallowane?

PS. banner w gg jest i cos sie na nim nawet wyswietla,widc jakies tam polaczenie jest...

radosio 11.03.2006 11:55

Cytat:

Napisany przez Stef
witam.
mam pewnien problem....
jest neostrada, ktora jest dzielona na 2 kompy przez router wifi sagema(no comment-ale nic na to nie poradze).
i problem jest taki, ze na kompie net jest, stronki smigaja az milo,ale gg nie dziala.
firewalla raczej na routerku nie ma,zeby blokowal akurat gg.
myslalem z poczatku ze moze to wina DNS.ale przeciez gg nie potzrebuje dns'ow do komunikowania sie i predzej bylby przypadek ze ejst gg a stronki nie dzialaja.

o ile sie nie myle to gg dziala na porcie 1550, tylko jak sprawdzic ktore porty sa zamkniete czyli za firewallowane?

PS. banner w gg jest i cos sie na nim nawet wyswietla,widc jakies tam polaczenie jest...

a moze go blokuje firewall w XP??

ps. tutaj mozesz sprawdzic, które porty masz otwarte.

Edit: a od zawsze to gg nie działa? a jak jest z innymi komunikatorami?
jaka masz karte Wi-Fi w kompie?

Stef 11.03.2006 13:10

firewall w xp wylaczony jest i zadnego innego nie ma zainstalowanego.
a karta to jakis sagem na usb. sygnal jest dobry, bo caly czas powyzej 75%.
no i te gg od poczatku ponoc nie dzialalo a niestety innych komunikatorow nie mialem czasu sprawdzic.

para 11.03.2006 18:39

A jak masz ustawione połączenie w gg? Dial-up czy LAN?
U mnie jak miałem Dail-up to były odpały z gg po zmianie na LAN gg odżyło.

ro29 11.03.2006 22:56

Witam !
Cytat:

Napisany przez para
A jak masz ustawione połączenie w gg? Dial-up czy LAN?
U mnie jak miałem Dail-up to były odpały z gg po zmianie na LAN gg odżyło.

Sorki, że tak do tematu - ale w kwestii powyższej wypowiedzi - ja akurat ostatnio podczas instalacji systemu, programów itd. u Wuja, miałem odwrotną sytuację - kiedy ustawiłem LAN to GG strasznie długo się logowało itd. - po zmianie na DIAL - UP - dużo płynniej i szybciej. A net to Neostrada 256
Pozdrawiam
ro29
P.S. U siebie na Neo 256, też mam ustawione jako DIAL-UP na GG 6.1 i jest OK.

Stef 11.03.2006 23:24

gg juz dziala... zrobilem to co pisaliscie, zmienilem port z polaczeniach bezposrednich na 80 i pozniej spowrotem na 1550 i zadzialalo.

sylvias8 25.04.2010 10:45

Cytat:

Napisany przez Stef (Post 613262)
gg juz dziala... zrobilem to co pisaliscie, zmienilem port z polaczeniach bezposrednich na 80 i pozniej spowrotem na 1550 i zadzialalo.

Opisz mi wszystko od początku jak to zrobiłeś. Bo zdaje sie ze mam takie sam problem jak ty. niestety nie wiem jak to zmienic.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:55.