![]() |
net jest, gg nie dziala- why?
witam.
mam pewnien problem.... jest neostrada, ktora jest dzielona na 2 kompy przez router wifi sagema(no comment-ale nic na to nie poradze). i problem jest taki, ze na kompie net jest, stronki smigaja az milo,ale gg nie dziala. firewalla raczej na routerku nie ma,zeby blokowal akurat gg. myslalem z poczatku ze moze to wina DNS.ale przeciez gg nie potzrebuje dns'ow do komunikowania sie i predzej bylby przypadek ze ejst gg a stronki nie dzialaja. o ile sie nie myle to gg dziala na porcie 1550, tylko jak sprawdzic ktore porty sa zamkniete czyli za firewallowane? PS. banner w gg jest i cos sie na nim nawet wyswietla,widc jakies tam polaczenie jest... |
Cytat:
ps. tutaj mozesz sprawdzic, które porty masz otwarte. Edit: a od zawsze to gg nie działa? a jak jest z innymi komunikatorami? jaka masz karte Wi-Fi w kompie? |
firewall w xp wylaczony jest i zadnego innego nie ma zainstalowanego.
a karta to jakis sagem na usb. sygnal jest dobry, bo caly czas powyzej 75%. no i te gg od poczatku ponoc nie dzialalo a niestety innych komunikatorow nie mialem czasu sprawdzic. |
A jak masz ustawione połączenie w gg? Dial-up czy LAN?
U mnie jak miałem Dail-up to były odpały z gg po zmianie na LAN gg odżyło. |
Witam !
Cytat:
Pozdrawiam ro29 P.S. U siebie na Neo 256, też mam ustawione jako DIAL-UP na GG 6.1 i jest OK. |
gg juz dziala... zrobilem to co pisaliscie, zmienilem port z polaczeniach bezposrednich na 80 i pozniej spowrotem na 1550 i zadzialalo.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:55. |