![]() |
Jak nagrać płytę CDR-CDRW żeby stacjonarny odtwarzacz nie miał problemu z odczytem
:help:
Witam ! Szukałem tej porady ale nie znalazłem:( Proszę o pomoc w jaki sposób mam nagrać płytę z muzyką z plików .wav tak aby zwykły odtwarzacz mógł ją bezproblemowo odtworzyć. Nagrałem juz ich trochę i ciągle są problemy, mam nagrywarkę LG 4163b z najnowszym firmwarem + nero 6 ultra edition. Napiszcie od czego zależy czy zwykły cd player odtworzy taką płytę. Bo ja juz nic nie kumam. Pozdrawiam. |
Cytat:
|
nero express>muzyka>audio cd>dodać pliki .wav>wypalić 16x na dobrym nośniku
jeśli odtwarzacz jest stary/zużyty/wybredny to i tak może być kłopot. jak nie to będzie ok |
No właśnie próbowałem kilka razy i nic z tego:( (prędkość nagrywania x4(niższej nie ma)
Po wrzuceniu płytki do odtwarzacza, utwory są widziane ale ich nie odtwarza. lub odtwarza jeden a do drugiego już nie może przeskoczyć. Może to wina płyt,spróbuje jeszcze na firmowych, jakie sa najlepsze do LG? Verbatimy czy TDK? |
Cytat:
Inna sprawa jest czy stacjonarny plajerek dobrze sobie radzi z nosnikam CD-R/W a plytki z innego palnika(zrodla palone czyta bez problemu ) |
Miałem problemy na kilku odtwarzaczach ale ten który mam teraz jest chyba bardzo wrażliwy bo czasem długo mu zajmuje znalezienie utworu nawet na orginalnej tłoczonej płytce:(
Ale i tak problemy sa na kilku odtwarzaczach które sprawdzałem:( Muszę jednak spróbowac jeszcze na dobrym nośniku. Jakie polecacie do LG? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:17. |